Submergent og Emergent flytende dammen planter

March 11

Submergent og Emergent flytende dammen planter

Populariteten til dyre vann funksjoner i landskapet planer er en påminnelse om viktigheten av vann i vårt miljø. Innsjøer, elver og våtmarker tjene som viktige komponenter i vannets kretsløp, oppbevaring områder for storm vann og leverandører av mat for amfibier, pattedyr og landfowl som bor langs kantene. Submergent og emergent planter hjelpe definere nedslagsfelt og våtmarker og gjøre vellykket vann funksjonen plantings.

Tilpasning

Innsjøer og elver samle og gi en rute for vann å reise til havet. Det er imidlertid mellomliggende områder i hver vannskille, der tabellen vann - nivået av grunnvann, sitter nær overflaten av landet. Disse våt landene ikke absorberer nedbør. Det sitter på toppen, og nivået på vannet faller bare når vann avløp i bekker og elver. Planter langs kantene av vassdrag og våtmarker hjelpe opprettholde Landformer, habitater og samfunnene som bor i dem. Dette våtmarksområde planter må tilpasse seg vannfylte jord eller åpent vann for minst en del av året.

Submergent planter

Submergent planter kalles også vannplanter. De puste og samle mat fra vann og synke sine røtter i vannfylte jord som ligger under vannveier, innsjøer og åpne våtmarker. Mange, som bladderwort, Nålkapselmoser og alger, er primitive planter som aldri utviklet seg til å leve på landet. Andre, vises for eksempel fanwort eller cobomba, inne i akvariet. Pondweeds, Naiadi og eelgrass er nordamerikanske innfødte som gir mat for amfibier, fisk, reptiler og vannfugler. Når de dør, gir de mat til mikroskopiske vanndyr, som plankton, som fisk og andre større livsformer lever. Ingen-innfødt submergents, som eurasiske Watermilfoil egera og krøllete-leaved pondweed, er invasiv planter. Selv om ikke-innfødte planter tilgjengelig for akvarium entusiaster, skal de aldri tillates å flykte i naturen, hvor de vil fortrenge stedegen vegetasjon.

Emergent planter

Emergent planter inkluderer flytende planter som er forankret i grunne, som amerikanske lotus, duckweed og watercress. Emergents også vokse i grunne langs strandsonen i vassdrag og våtmarker. Blått flagg-iris, gule vann primrose og lilla Pickeral Luke blomst langs kysten; og Starr, siv og cattail stå oppreist. Emergent planter må være tilpasningsdyktige, fordi vannstand stige og falle som årstidene. Neddykket deler av disse anleggene gir virvelløse dyr som begynner i næringskjeden for andre våtmarkene habitater. Frukt og røtter gi mat for vannsport og land-bolig dyr.

Betraktninger

Bruk av submergent og emergent planter når landskapsarbeid vann funksjoner gir ektheten til prosjektet. Viktigere, disse plantene overleve og selv overføre mer vellykket enn nonwetland planter, og de hjelper etablere en mini økosystem som gjør vedlikehold enklere. Om gjenopprette en kystlinje eller plante en koi pond, med opprinnelig submergent og emergent planter gir et habitat for fisk, vannfugler og virvelløse dyr som de fôr.