Stukk vs Vinyl fasader

May 12

Med så mange ytterkledning alternativer å velge mellom, kan det være vanskelig for huseiere å gjøre et valg mellom ulike materialer. For de på et budsjett er stukk og vinyl Fasader to av de mest kostnadseffektive måtene å fullføre yttervegger. Hver av disse materialene tilbyr sin egen distinkte fordeler og ulemper når det gjelder ting som utseende, installasjon og vedlikehold. Ved å sammenligne disse funksjonene, vil huseiere kunne velge de mest funksjonelle og attraktive ytterkledning produktene til sine hjem.

Funksjoner

Stukk er et byggemateriale laget av sand, Portland sement, lime og vann. Det er svært lik gips, men er ment primært for utendørs bruk mens gips vanligvis brukes innendørs. Stukk har vært brukt i århundrer for å dekke tak, vegger og andre strukturer.

Sammenlignet med stukk, er vinyl Fasader et relativt nytt produkt. Det ble introdusert på 1960-tallet, og er laget av polyvinylklorid (PVC) plast. Vinyl Fasader er solgt i lange tynne planker som vanligvis bare noen få inches bredt. Disse planker installeres i overlappende rader til å dekke de utvendige veggene i boliger og næringsbygg.

Fordeler

Stukk og vinyl er blant de rimeligste ytterkledning, og hver tilbyr flere fordeler også. Stukk er sterkt og holdbart. Det krever lite eller ingen vedlikehold over tid og kan installeres på nesten alle overflaten. Det kan også monteres over myk eller smuldrer vegger som ikke støtter tradisjonelle fasader produkter.

Vinyl Fasader er lett og enkel å installere. De fleste DIY huseiere kan dekke deres utvendige vegger med vinyl i løpet av en helg. Det er også svært motstandsdyktig mot fuktighet, og krever lite vedlikehold.

Ulemper

Stukk kan være vanskelig å bruke riktig. Ikke bare er det vanskelig å blande stukk riktig, men det er også svært vanskelig å vanntett vegger for å hindre fuktighet trenger inn. Kostnadene ved å ansette en profesjonell installatør ofte gjør stukk programmet mer kostbart enn vinyl Fasader.

Mens vinyl kan være selv-installert, er det ikke like holdbart eller langvarig som stukk. Det kan være utsatt for skade fra vind eller skarpe virkninger, som kan forårsake vinyl å sprekk eller selv fjerne fra veggen. I veldig kalde temperaturer, kan vinyl Fasader fryse og sprekk. Den eneste måten å reparere disse sprekkene er å fjerne og erstatte deler av ytterkledning.

Installasjon

For å søke stukk, må man først forberede veggene å motta dette materialet. Mur- eller betongvegger skal males i en konkret bindemiddel og tre vegger bør være belagt med netting, kjent som en "dreiebenk." Stukk deretter blandet i nøyaktige trinn og brukt til veggen med en murskje. Vanligvis brukes to til tre strøk av stukk, med hvert lag varierer fra 1/4" til 1/2".

Vinyl Fasader kan festes til eksisterende mur eller tre-innrammet vegger. Veggene er vanligvis belagt med et lag av papir til fuktighet beskyttelse, og kan også være isolert med stive skum. Montører start nederst på veggen og plassere vinyl vannrett over overflaten. Det er nailed på plass med en integrert spikrer stripe, og hver rad er overlappet for å dekke neglene og tette hullene. Hjørnene og på toppen av hver vegg kan dekkes med spesialitet vinyl enheter utformet for å utfylle vinyl Fasader programmer.

Utseende

Stukk er allsidig i utseende. Det kan ha en svært strukturert overflate eller kan være jevn. Trowels og kitt kniver kan brukes til å lage interessante effekter og mønstre, og hvert stukk program er relativt unikt. Pigmenter og fargestoffer kan legges til farge stukk under program eller vegger kan males etter materialet har tørket.

Vinyl Fasader er utstyrt med integrert coloring å eliminere behovet for maling. Det er tilgjengelig i en rekke farger, og noen produsenter vil selv produsere egendefinerte farget enheter for kjøpere. Vinyl Fasader hende glatt eller strukturert, og kan selv bli lagret for å etterligne utseendet til Helvetesild eller tre fasader.