Strålende gulvet vs Baseboard varme

November 19

Strålende gulvvarme tilbyr varm gulvet på nakne føtter følelsen. Baseboard varme gir individuelle enheter på hvert rom. Begge har visse fordeler for energi bevisst forbrukeren.

Beliggenhet

Hydroniske strålende gulvet varme består av rør med flytende plassert direkte under subfloor. Rørene er lagt gjennom ut i rommet for å dekke hele området.

Elektrisk baseboard varme består av en enhet som plasseres tett mot veggen med en liten avstand over noen teppe. Tradisjonelt har ligger disse små varmeelementer på yttervegger under windows å kompensere for varmetapet fra utvendig åpningene.

Varme levering

Strålende varmen leveres ved overføring fra gulvet til møbler og luften. Naturlig effekt av varme stiger hjelper sirkulere den kjøligere luften på gulvet å igjen være oppvarmet. Strålende gulvvarme jevnt varmer et område.

Baseboard varme opererer med en fan og varmeelementer. Luften er tatt fra bunnen av enheten, varmet og blåst tilbake inn i rommet. Den blåse luften sirkulerer varmen i rommet mens kjølig luft trekkes inn nedenfor.

Fordelene ved hver

Strålende gulvet varme gir jevn varme uten støy og blåse luft baseboard varme. For de som lider med allergi, kan strålende varme bidra til å redusere symptomer på grunn av manglende tvunget sirkulasjon.

Baseboard varme tillater enkelte romtemperatur justeringer. Hvert rom har sin egen termostat slik rom ikke er i bruk kan holdes kjøligere å spare energi.

Begge varmesystemer har potensial til å spare strømutgifter avhengig av hvor de brukes. Strålende gulvet varmen er dyrere for det første utlegget på kjører rørene under gulvet og kjelen. Baseboard varmeovner er mindre enn $100 en enhet og krever ikke store installasjoner.