Støy barriere planter

November 30

Støy barriere planter

Støy reduksjon har fått oppmerksomhet i utformingen av veier som befolkningen øker og veier gå nær boligområder. Planting er innarbeidet med støy barrierer for estetisk verdi - visuell kvalitet har en effekt på vår oppfatning av støy. Tilpasse noen av strategiene hjemme for en mer fredelig akustisk miljø.

Massiv støy barrierer vs planter

Planter påvirker ikke støy detectably. Feltstudier fant det er ingen forskjell i desibel bak en bred barriere av planter i sommer eller vinter. Solid støyvern blokkere ikke støy helt, men kan redusere det fem til 10 desibel. Dette kan bety forskjellen mellom lyden av en traktor-tilhenger og en bil. Støy barriere må være stiv og tett å oppnå denne reduksjonen, veiing om 4.1 lbs. per kvadratfot. Jorden berms passer denne spesifikasjonen, betong, mur blokken, murstein, tre og metall.

Planter og estetikk

Din oppfatning av støyreduksjon er delvis knyttet til ikke-akustisk faktorer. Estetikk ha betydning; støyvern er dømt som ineffektivt når folk ikke liker å se på dem. Dette gjør visuell kvalitet et betydelig problem i støy barriere design og planter har sterke estetiske fordeler. California Department of Transportation (Caltrans) liker å integrere planter med støyvern, fordi de også hindre vandalisme - spesielt graffiti - redusere levetiden forbedring kostnader og byggekostnader, og hjelpe få samfunnet aksept.

Planter og Berms

En jord-berm er den viktigste komponenten i en plantet støy barriere, som det er effektivt en solid vegg. Blandet plantings av lauvtre busker og eviggrønne trær med løvverk strekker seg til bakken kan absorbere og avlede lyd, men ikke like pålitelig som en solid barriere. Lyden er dempet der bakken dekker, for eksempel torv gress, brukes, mens lyden vil tilbakesendingstestar av asfalterte flater.

Støyvern hjemme

Plante til skjermen kilden av støy har psykologiske verdi; lyden vil bli oppfattet som fjernere. Typer planter er ikke så viktig som måten de er kombinert med andre funksjoner. I en bolig landskap, kan en blanding av tett beplantning, berms, gjerder og solide vegger kombineres for å skjerme miljøet fra påtrengende støy. Disse små tiltak vil forbedre kvaliteten på din egen akustisk omgivelser.