Støttemur ideer å hindre jorderosjon

September 27

Støttemur ideer å hindre jorderosjon

Støttemurer er én måte å hjelpe kontroll jorderosjon på en skrå landskap eller nær rennende vann. De fire grunnleggende typene støttemurer er loddrett, breastwall, gabion og terrasse. Støttemurer kan være laget av tre, betongblokker, løs stein eller gabioner. Hver type forhindrer jorderosjon i bolig- og kommersielle landskap.

Loddrett støttemur

En vanlig beholder veggen er en vertikal vegg laget av tre, stein, betong eller jernbane bånd. Denne type av veggen kan det krever byggetillatelse og måtte møte lokale byggforskrifter. Kontakt by bygning kommisjon for å finne lokale lover for plassering og tillater før begynnelsen konstruksjon. Hvis du bruker tre i en loddrett støttemur, bør det være tre som ble behandlet med en trebeskyttelse; ellers medfører fuktigheten i bakken tre å råtne over tid. Jernbanen slips er en felles løsning fordi de er forbehandlet. En annen vanlig materiale er interlocking murstein. Murstein ikke råtne over tid og fungere godt i fuktige miljøer.

Breastwall beholder veggen

En breastwall er en rock støttemur laget med løs rock i stedet for steinene holdt sammen med mørtel. Stor løs stein kalles rip rap. Denne typen støttemur lag store steiner vertikalt mot siden av en bakketopp der erosjon er forventet. Veggen er tykkere nederst enn øverst steinene lene mot bakken.

RIP rap er brukt i kombinasjon med stoff og filler for å kontrollere land erosjon. Steiner og filler er lagvis oppå stoffet langs en kystlinje reduserer erosjon fra vind og vann.

Gabion beholder veggen

Gabioner er mesh containere fylt med små steiner. Steinene er for liten til å brukes uavhengig, men i stålnett containere de danner en sterk materiale. Gabioner er utformet for å beskytte jord rundt en strøm eller renne fra erosjon forårsaket av rennende vann. Stabling eller terrasser gabioner skaper en barriere mellom vann og jord. Gabioner produseres i tre former: kurver, madrass og sekk. Legging stilen madrass i et bidrar til å beskytte skråningen mot jorderosjon fra vann avrenning. Stablet gabion kurver eller sekker danner en loddrett veggen eller terrasse struktur.

Terrasse støttemur

En terrasse støttemur brukes for å redusere steepness en ved å opprette flere mindre bakkene. Plante bunndekkende planter, bidrar gresset eller hage på den flate delen av hver terrasse til å holde jorda på plass. Terrassen må bygges for å tåle kraften av våt jord, og mange byer har bygge koder for terrasser. Sjekk med byens bygningen provisjon for bygningsstandarder og få alle nødvendige tillatelser før begynnelsen konstruksjon. En terrasse støttemur kan bygges for å passe inn alle landskap. Velg materialer som passer landskapet og budsjett.