Størrelsen på hortensia

June 14

Størrelsen på hortensia

Det er 23 arter av hortensia. Størrelsen varierer fra små grensen planter til store aksent busker. De vokser i US Department of Agriculture hardførhet sonene 4 til 9, som inkluderer alle men den sørligste delen av landet. Mens de hvite blomstene alltid tro mot sin farge, kan du endre noen arter av rosa hortensia til blå.

Bigleaf hortensia

Bigleaf, også kjent som fransk hortensia, vokser raskt på opptil 4 fot i et år. Sorten sommer skjønnhet har en moden høyde på 3 til 4 fot, mens blå bølge topper av 6 til 7 fot høy. Blomstene er enten blå eller rosa. Endre pH i jorda endre fargen på Bigleaf blomster. Sur jord med en pH på 5 til 5,5 produserer blå blomster. En alkaliske pH 6 til 7 stimulerer veksten av rosa blomster.

Ti arter hortensia

De mindre variantene av ti arter vokser fra 6 til 8 fot høye og like brede. Større Sorter, som Alice, vokse 12 fot høy. Ti arter hortensia har mørke grønne blader og hvite blomster i sommermånedene. Bladene røde høsten.

Panicle hortensia

Panicle er en av de store artene av hortensia, med enkelte Sorter nå 20 fot i høyden. I store klynger av blomster blomstre først i hvitt, men deretter visne til lavendel på sensommeren. Tisse Jøss, også kjent som Grandiflora, er en av de større variantene av panicle på 15 fot høy. Den har klynger av blomster som er 10 til 18 inches tvers. En kortere sorten, Brussel blonder, vokser blomster som endre fra hvit til flekkete rosa på sensommeren.

Hortensia Serrata

Serrata er en liten busk med en av sine Sorter, Blue Billow, topping av bare 3 fot. Ingen av serrata varianter oppnår en høyde over 5 fot. Alle serrata varianter har hvite blomster og vokse samt beholder plantene.

Glatt hortensia

Glatt hortensia er innfødt til USA. Det vokser vilt i USA Østkysten og Midtvesten. Busker har klynger av hvite blomster og grayish grønne blader. Glatt hortensia vokser fra 4 til 5 fot høy med blader som er opptil 8 inches bredt.