Stor grønn segmentert ormer på tomatplanter

October 29

Stor grønn segmentert ormer på tomatplanter

Tomat-hornworm er Larvene hummingbird eller sphinx møll. Det er innfødt til USA og kan vanligvis finnes i nordstatene. I den øvre Midtvesten er det ikke uvanlig å ha to generasjoner av tomat hornworm per år. Møll vises fra tidlig juni til August, og kan sees flyr over planter i skumringen. Om natten legger de egg på undersiden av tomat bladene. Hummingbird møll vil legge ett til fem egg per plante som besøkes.

Tomat Hornworm

Tomat hornworm (Manduca quinquemaculata) lever på planter i solanaceous familie. Dette inkluderer aubergine, paprika, tobakk og noen ugress. Favoritt maten tomat hornworm er, selvfølgelig, er tomatplante. Hornworms lever på de øvre delene av tomatplante fra midtsommer til slutten av vekstsesongen. Hvis hornworms er mange, kan de bli funnet fest på frukt er tomatplante. De kjede ikke i frukt, men i stedet lever på overflaten av huden. Denne typen fôring blader arr som er store og åpne, skjønt denne typen skader er ikke like vanlig som blad skade.

Tomat Hornworm egenskaper

Tomat hornworm kommer 3 til 3 1/2 inches lang når eldre. Kroppene deres er grønn og har åtte v-formet tegninger på hver side. Slutten av abdominal segmentet har en straight, svart hornlike struktur.

Behandling For Hornworm

Hvis antall hornworms ikke er mange, gartneren kan hånden plukke hornworms av tomatplanter. Når de har blitt fjernet, sett i en bøtte med vann. En annen tilnærming er å slippe parastic braconid veps (Cotesia congregatus) i miljøet. Disse veps legge sine egg på hornworm. De lever på ormen helt klar til å forpuppe seg. Hvit cocoons vil danne på ryggen og sidene av hornworm. Hvis tomat hornworms finnes i hagen med hvit cocoons, la på tomatplanter. Disse cocoons klekkes og slipper mer parastic veps i miljøet. Disse veps vil deretter søke etter flere tomat hornworms. Vanlige veps (Polistes) vil også drepe og mate snylter på tomat-hornworm.

Forebygging For Hornworm

Etter sesongen er over, til jord til destory noen pupae. Også, rotere avlinger hver to år vil redusere sjansene for utvikle tomat hornworm problemer. Dette fungerer bare hvis planter i samme familie ikke er plantet i det samme området i denne perioden. Dette betyr at auberginer, tobakk, peppers eller tomater ikke skal være plantet inn rad eller hage.