Stopper plast Over Windows kondens?

September 9

Stopper plast Over Windows kondens?

En uheldig bivirkning av å ha en energieffektive hjem, godt forseglet mot luftlekkasjer, er dannelsen av kondens på innsiden av vindusglass. Ikke bare gjør fuktighet i luften stua føler ubehag, men det også kan føre til vekst av mold. Legge til et lag av plast sheeting over windows stopper generelt vinteren kondens, men det er mer til ligningen.

Grunnleggende

Luften i hjemmet ditt inneholder fuktighet fra dine daglige aktiviteter som vaske, dusjer og selv puste. Fordi dører og Vinduer forbli stengt om vinteren ventilasjon er redusert og fuktighet bygger i luften. Du må øke temperaturen av din Vinduer overflater eller redusere luftfuktighet i hjemmet å stoppe dannelsen av kondens.

Hvor plast hjelper

Når det er varmt, kommer fuktig luft i kontakt med kalde vindusglass, vanndråper skjemaet på vinduets overflate. Plastfolie stopper dannelsen av kondens på innsiden av vindusglass ved å opprette en barriere mellom luften og glass. Hvis det oppstår kondens mellom innsiden av vinduet og storm vinduet, å plastfolie eller film ved å stoppe luft lekker fra innsiden av hjemmet til avstanden mellom vinduene. Plastfolie legger også til et lag med isolasjon, energisparing.

Hvor den ikke

Har du dobbelt - eller trippel-ruten windows med kondens problem, tilsier North Dakota State University forlengelsen at du har et innendørsfuktighet problem. Tilstrebe et innendørsfuktighet nivå på 40 prosent i vinter. På et nivå, doble vinduer bør holde ut utseendet på kondens til utendørs temperaturen når 0 grader c eller lavere, og triple-vindusrute windows vil forsinke dannelsen av kondens til utendørs temperaturer slippe til 40 grader F. øke ventilasjonen i ditt hjem ved hjelp av avfuktere og delvis åpen vinduer vil hjelpe lavere humidity innenfor. Luftfuktighet på 30 prosent og lavere forårsake problemer med menneskelige organer og tremøbler.

Andre løsninger

Å telleren problemet med kondens, North Dakota State University forlengelsen foreslår å legge weatherstripping rundt vinduet sporene. Plastfolie fungerer som en midlertidig løsning til du kan erstatte weatherstripping eller bedre sel windows. Brukt i andre deler av din hjem, plast sheeting holder fuktighet fra kommer opp i din crawlspace eller jobbe sin vei til loftet.

Betraktninger

Du kan se større kondens problemer i områder der mer fuktighet er i luften, som i kjøkken og bad, og du kan se fuktighet på flater, i tillegg til windows. Ifølge University of Wisconsin samarbeidsvillig forlengelse, kan du også oppleve kondens problemer høsten som dine eiendeler begynner å miste fuktighet de har fått over sommeren. Betingelser utendørs legge til innendørs fuktighet problemer. For eksempel, vintre våte par lave temperaturer med høye nivåer av fuktighet i form av regn og smeltende snø, gjør redusere innendørs fuktighetsnivået vanskeligere.