Stone Wall konstruksjonsmetoder

May 14

Stone Wall konstruksjonsmetoder

Poeten Robert Frost beskrevet sin egen formel for bøtte ramlet ned steinvegger: "Og noen er brød og noen så nesten baller / vi må bruke en spell for å gjøre dem balansere..." En stein mason kan bare kalle det tunge løft. Det finnes noen måter å bygge en steinmur, inkludert den gamle stablede stein metoden som Frost. Steinene kan være naturlig og gravd opp fra land, eller brytes, formet, stål-armert og sementert på plass.

Stablet stein vegger

Eldste og enkleste steinmurer er hånd-stablet stein uten mørtel, rammer eller struktur, bortsett fra sin egen vekt og formen på steinene valgt av waller. Steinene er valgt for flat sider som stables sikkert. Stein frimurerne bryte liten stykker for å gjøre en større stein som passer en plass. Mindre steinene er gjemt i kinesere i veggen for å stabilisere den og fylle den ut. Dette er den grønneste steinmur & mdash; når steinene kommer fra området eller selv bakken veggen er bygget på. Kunstneren Andy Goldsworthy i 1997 brakte tradisjonelle wallers fra England og Skottland til å dele og stable stein fra eiendommen til Storm King Art Center i New York State. Hans 2,278-fots svingete wall er en permanent installasjon som harks tilbake til en lang-forsvant vegg sa å ha en gang eksistert på stedet.

Tradisjonelle Mortared vegger

Mortared veggene er nykommere i historien til vegg bygningen. Sement var & rsquo; t oppfunnet til midten av 1800-tallet, men når det ble tilgjengelig, stein frimurerne begynte å bruke den i stedet for de små steinene, for å fylle ut mellomrom mellom større steiner i sine vegger. Bruke mørtel betyr at en stablet steinmur kan være en vertikal vegg stedet skråstilling innover mot toppen for å holde steinene fra rase ut. Mørtelen lar veggen stige høyere fordi det & ldquo; lim & rdquo; steinene sammen slik det er mindre sjanse de vil skifte. Men denne metoden fortsatt krever dyktighet og talent i å utforme og bygge veggen. Bare "moderne" tillegg til den gamle metoden stabling steiner er sement.

Slipform og finér steinvegger

Slipform steinvegger bygges ved å opprette et skjema 2-fot høy, eller høyere, sider. Steinene er stilt opp langs innsiden av skjemaet med sine beste utseende flater vender ut. Innenfor er fylt med en blanding av rebar & mdash; stabiliserende stenger & mdash; og betong. Når sement tørker, skjemaene fjernes og frittstående veggen er stein på utsiden, armert betong i midten. Finér steinmurer er slagg blokkere eller betongvegger med stein finer sementert til overflaten etter indre, betong veggen er bygget. Både slipform og finér vegger er sterke og kan bygges høy fordi de inneholder stålstenger inne sement byggingen.