Stiklinger av søt oliven vokser?

September 7

Søt oliven (Osmanthus fragrans) er en evergreen busk innfødt til Asia. Anlegget har en potensiell høyde på opp til 20 fot, men vanligvis oppnår 6 til 8 føtter i dyrking. Også referert til som te oliven eller duftende oliven, det anlegg blir det navnet fra sin svært duftende, iøynefallende hvite blomster som blomstrer midlertidig hele året. Mørk grønne bladverket er skinnende og tenner. Det er lett å utbre søt oliven fra borekaks.

Kutte Type

Bruke borekaks fra semi løvtre stammer for å spre søt oliven, foreslår Texas A & M University forlengelse. Semi løvtre borekaks er inneværende år vekst; de er ikke veldig smidig men fortsatt ikke så hardt og eldre som løvtre borekaks. Den beste tiden å ta semi løvtre borekaks er etter aktive vekstperioden har avtatt, mellom sommer og høst.

Metoden

Skjær 4 - til 8-tommers-inndelinger fra sunne, stammer semi løvtre fra søt oliven anlegget. Bruke skarp, ren saks og mål fra stammen tips. Fjerne alle bladene fra den nederste halvdelen av stilken og la noen blader på toppen. Disse bladene fortsette å produsere et stoff som vil hjelpe til med produksjonen av røtter, ifølge Washington State University forlengelsen.

Planting stiklinger

Fyll en middels stor gryte med like mengder av torv, perlitt og sand. Fin grus fungerer også godt i stedet for sand. Dypp bunnen av hver kutte i en rooting hormon og anlegget umiddelbart i rooting medium, sette inn hver klippe til en dybde på 2 til 3 inches. Brønn og plasser potten i en stor, tydelig plastpose. Åpne bunn og plasser i et varmt lys av lys. Vann hver tre-fire dager med nok vann til å holde mediet fuktig. Borekaks root vanligvis innen et par uker.

Culural krav

Plante søt oliven i et område med full delvis solen, helst et nettsted som har skyggen fra ettermiddagssolen. Anlegget innretter frisk å en rekke jord unntatt hvilke svært ufruktbar eller sand. Søt oliven har en gjennomsnittlig vannbehov- og er hardføre i USDA soner 8 til 10. Skalaer er blant noen skadedyr av søt oliven og er ofte sett på planter som vokser under dårlige kulturelle forhold.