Stiftelsen landskap planter

October 6

Stiftelsen landskap planter

Tradisjonen med foundation planting begynte da hus er bygget med høy grunnlaget. Mange huseiere velger å skjule stygge plater av betong bak en rekke hus-hugging busker. Imidlertid er boliger ikke bygget på denne måten. Mange moderne hus har fasader som går til bakken, så det er ikke lenger nødvendig å bruke buskas til camouflage skjemmende byggematerialer. Dette betyr foundation landskapsarbeid kan være mer iøynefallende, som et bredere utvalg av planter kan brukes til å opprette en innbydende foran inngangen.

Evergreens

Det er gode grunner til å inkludere en rekke evergreens i fundament plantings. Selv om de ikke fargerike, gjør deres myke formene og fire sesong løvverk dem ideelle områder som trenger å bli forkledd med greinene av grøntområder. Mye tilpasset, grønn-needled bartre vil naturlig vokse til høye trær, men skjemaene dverg gjøre utmerket landskapsarbeid busker. Bartrær, som dverg hvit furu og dverg Colorado Gran, vises tett, buskete vekst vaner og forsiktig avrundet former som fungerer godt i de fleste utformingsvalg. Evergreens trenger ikke klem huset; landskapet blir mer innbydende hvis plantene utvide inn i områder vanligvis forbeholdt plenen.

Bred-Leaf Evergreens

Hevdvunne landscape tegninger stole tungt på et utvalg av bred-leaf evergreens, som boxwood, barlind, rhododendron og holly, plassert rett, jevn linjer rundt fundamentet i huset. Som navnet antyder, bærer disse busker flat, brede blader som forblir grønne hele året. De er praktiske, lite vedlikehold planter som er velegnet til en rekke vekstforhold. I tillegg til å legge til helårig grønne landskapet, har bred-leaved evergreens en rekke iøynefallende attributter; noen bære spraglete løvverk at lightens skyggefulle områder, mens andre legge munter sprut fargeområder til vinterhagen med tidlig blomstrende blomster eller klynger av lyse bær.

Løvfellende busker

Uformell landskap stole mindre på klippet, formelle evergreens og tendens til funksjonen skiftende bladverket av løvfellende busker. Planter som den lilla beautyberry, fransk hortensia, Virginia søt spiret og daphne, blomstre på våren og sommeren, fylle gården med vakre blomster og søt parfyme. I høst, de viser lyst endring løvverk, legge sprut fargeområder til landskapet lenge etter mange planter har falmet. Plasser løvfellende busker foran høyere evergreens, så de helårig grønne bakgrunner pågående transformasjon av sesongens blomster og planter.

Stauder

Gartnere som favoriserer ukonvensjonelle design kan bruke områdene tradisjonelt henvist til fundament plantings for å dyrke en blanding av flora. For eksempel installere én art av bred-leaf evergreen, setter du et utvalg av busker og eviggrønne busker rundt bunnen av huset. Opprette tekstur interesse og legge til farge ordningen, flette buskas med masser av blomstrende stauder. Robust, lite vedlikehold planter, for eksempel peoner, russiske sage, salvie eller hardfør geranier, gjør fremragende tillegg til uformelle foundation ordninger. Også kan busker være under plantet med bakkenært hugging stauder som sweet woodruff, bugleweed eller vanlig strandsnegl, opprette en show-stopper blanding av blomster og planter.