Stemorsblomst skadedyr

December 15

Stemorsblomst blomsten (Viola spp.) dyrkes hovedsakelig som årlig, spesielt i Sør og Midtvesten, men også kan tjene som en flerårig plante i andre regioner i USA Den har en rund form, fem kronblader og et stort fargeområde. Disse plantene lider av svært få skadedyr men bladlus, spider mites og snegler eller snegler er kjent for å angripe dem.

Pest beskrivelse

Bladlus har liten, myk organer og mål fra 1/16 til 3/8 tommer lang. De kommer i flere farger, fra tan til nesten svart. Du trenger et forstørrelsesglass for å få en god titt på spider mites, fordi de er utrolig liten og kan knapt sees med det blotte øye. De bruker munndeler for å pierce stemorsblomst når de angriper. Snegler og snegler er wormlike bløtdyr vil oppholdet fuktig hele tiden for å overleve.

Angrep modus

Bladlus samle på voksende blader og stengler av stemorsblomster. De, og spider mites, punktering anlegget vev og suge ut saft. Snegler og snegler skjule under blader, mulch og Potter på dagtid, hvor det er fortsatt fuktig, og kommer ut å spise bladverket, stammer og blomster i løpet av natten.

Bevis av Infestation

Når bladlus angripe, etterlater de honeydew. Sooty mold sopp liker å spise dette, som fører til mørk soppvekst. Stemorsblomst også deformerer og blir forkrøplet. Spider mites etterlater små hull i bladene som deres tidlig advarsel tegn. Hvis du overser det, vil små tan flekker utvikle, til slutt snu bladene tan eller gul og drepe dem. En webbing kan også være synlig på bladene. Snegler og snegler etterlater uregelmessig, store hull i blomster og blader, sammen med en slimete sti av slim.

Måter å kontrollere

Bladlus reproduksjon rate gjør det vanskelig å kontrollere dem bruke plantevernmidler. Lacewings og marihøner biller, blant andre insekter, naturligvis feed på bladlus og tiltrekkes nektarplanter med lite blomster. Men hvis predatorer ikke gjøre triks, prøve insecticidal såpe eller malathion, permethrin, carbaryl, acephate eller cyfluthrin spray.

Sjansene for en edderkopp mite infestation minske hvis du vokse stemorsblomster i kjøligere vær, som faller eller våren. Hvis en forekommer, skjønt, kan du spray anlegget med insecticidal såpe ukentlig så lenge som nødvendig.

Fjerne blad søppel og mulch nær planter å redusere typen fuktige forhold som favoriserer snegler og snegler. Plukke dem for hånd for et par timer etter mørk, ved hjelp av en lommelykt, fungerer og så gjør feller for dem. Tiltrekke dem med en gjær lukt og drukne dem ved å plassere grunne containere fylt med øl. Plass containere i fordypningene slik at deres felger er selv med jord linjen. Oppfordre disse skadedyr å komme sammen ved å vanne området før du plasserer fellen. Eller plassere en bord på bakken og heve det ved en tomme å gi en dagtid skjule sted for dem. Bare løft kortet og kast noen pesty skapninger du ser.