Steder der Jimson Weed planten vokser naturlig

January 12

Steder der Jimson Weed planten vokser naturlig

Jimson weed (Datura stramonium) er en av 15 arter i slekten Datura. Kjent for sine delikate, hengende hvit som den stammer navnet moonflower, og dens stikkende frø pods - ett av navnene er thornapple - jimson weed vokser over hele Nord-Amerika. Alle deler av anlegget er giftige, og barn som spiller med blomster og frø pods er spesielt utsatt for sin giftstoffer.

Opprinnelse

Botanikere er ikke enige om opprinnelsen til jimson weed. Mange tror det oppsto i Nord eller Sentral-Amerika, hvor det vokser rikelig. Alphonse de Candolle, en 1800-europeiske botanikeren, mente det oppsto i det kaspiske hav, fordi det er rikelig i Sør-Russland. Hvis så det kan ha blitt transplantert av sigøynere og plassert ombord skip på vei til Amerika. Navnet "datura" kommer fra India – det er avledet fra Sanskrit ordet "dhustura", som refererer til Datura fastuosa, arten i landet. Indianerne har lenge vært klar hvis narkotiske egenskaper og har ofte brukte planten som en gift.

Naturlige Habitat

Jimson weed er en overlevende, kunne gjøre i ugunstige forhold. Men som alle planter, har innstillinger. Blant disse er full sol og tørr, porøse jord. Den trives i beite land, i dyrket mark og langs jernbanen og veier. Det gjør ikke godt, på den annen side, i tett jord med store mengder leirjord eller leire, der røttene er mer utsatt for sopp, men tillegg av bergarter som aerate jord hjelpemidler veksten betydelig. Jimson weed kan endre størrelsen på sine blader og blomster for å kompensere for omgivelsene.

Forekomst i Nord-Amerika

Jimson weed vokser i alle stater unntatt Wyoming og i de sørlige delene av de fleste kanadiske provinser. Den foretrekker flatlands og beite, vil men også vokse i søppel og avfall dumper. Det er ikke en høytliggende plante, men og ikke blir funnet i fjellene ovenfor tar hjem 4.900 føtter. Den i utgangspunktet vokser i noen jord som støtter andre ugress, og fordi det er en god konkurrent for vann, det kan erstatte andre ugress. Det er ulovlig i noen stater, spesielt Virginia, som var av en utilsiktet forgiftning av britiske soldater med en salat laget av bladene i 1676. Derfor er et av byens navn Jamestown luke.

Toksisitet

Jimson weed, som alle arter av Datura, inneholder tropane alkaloider atropin, hyoscyamine og scopolamine. Det er ansett som en delirient, og noen mennesker bruker den for å indusere visjoner. Effekten av inntak deler av anlegget, spesielt frø, kan vare i flere dager - soldatene som forbrukes det på Jamestown ble angivelig berørt i 11 dager. Datura giftstoffer krysse blod-hjernebarrieren og forstyrre viktige signalstoffet acetylkolin. Blant toksiske effekter er overdreven tørrhet, urin oppbevaring, eufori, hallusinasjoner, feber, delirium, bisarre og muligens voldelig atferd, rask hjerterytme og hyper-utvidelse av elevene som kan føre til lysskyhet. Datura inntak kan være dødelig.