Stedegne trær i Texas

November 10

Stedegne trær i Texas

Det er et fengslende utvalg av stedegne trær over hele Texas. Mange gir naturlig mat for dyrelivet, mens andre gir tømmer. Noen trær også tjene som vakre dekorativ skyggen trærne. Særtrekk gjør disse stedegne trær skiller seg ut fra resten.

Honning Mesquite

Honning Mesquite er innfødt til Texas og southwestern USA. Dette urfolk blomstrende treet vokser naturlig i beitemarker og andre åpne områder, ifølge TAMU Agrilife forlengelsen. Det er en av de åtte kultivarene av mesquite trær som vokser i Texas. En av de definerende karakteristikkene av honning Mesquite er de store tornene. Texas bønder rapportere det er vanskelig å kvitte seg med honning Mesquite og beite storfe ofte er såret av nesten to-tommers torner. Allergier å honning Mesquite kan være et problem for Texans på grunn av de hvite duftende fra tørke-tolerant treet. Honning Mesquite brukes til tømmer, møbelindustri, gulv materiale og utendørs matlaging.

Ask

Det er over 25 kultivarer av Ask urfolk til Texas. Noen Ask er skyggen dekorativ trær, som hvit aske, Biltmore aske, Biltmore hvit aske, cane aske og smallseed hvit aske. Disse kultivarer finnes vanligvis i øst-Texas. Duftende aske, blomstrende aske og Fresno naturlig vokse i Texas fjellene og gjøre det bra i regionen Blackland prærien i Texas. Et særtrekk ved blomstrende aske treet er dens liten, delikat hvite blomster, som dekker hele treet i blomstrende sesongen.

Eiketrær

Det finnes over 20 kultivarer av eiketrær innfødt til Texas. En interessant eiketre sorten er det Emory eik treet. Dette treet vokser i vestfjellene og ses ofte på elevations høyere enn 4500 føtter. Et særtrekk ved Emory eik treet er den årlige produksjonen av søte, spiselige eikenøtter. I motsetning til andre eiketrær er Emory eiken grønn som erstatter bladene etter de faller. Mange andre kultivarer av eiketrær vise strålende røde, oransje og gul blader i løpet av våren og tidlig høst måneder.

Furutrær

Over 20 kultivarer av furutrær er urfolk til Texas. Shortleaf furu vokser hovedsakelig i Pineywoods regionen i staten. Et særtrekk ved shortleaf furu er den omfattende taproot som holder treet på plass under høy vind, i motsetning til mange andre furutrær. Shortleaf er den mest tilgivende av furutrær i lavere temperaturer og tørke forhold.