Steam rengjøringsmidler skade laminat gulv?

November 17

Steam har blitt et populært middel for rengjøring bare om noen hard overflate i hjemmet. Steam mopper og håndholdte damprensere kan løfte smuss så effektivt som kjemisk-baserte rengjøringsmidler, men de gir noen ekstra fordeler. Steam raskt sanitizes overflater og etterlater ingen giftige rester. Selv om skaperne av de fleste steam mopper tyder på at deres produkter er egnet for laminater, damprensere kan skade laminatgulv.

Ulike typer damprensere

Damprensere som er ment for bruk på tepper bør aldri brukes på harde flater som vinyl, løvtre eller laminat gulv, som disse typer maskiner utgivelsen store mengder vann som kan skade gulv. Steam mopper arbeid annerledes. Fuktighet er iboende Steam, slippe ikke en damp mopp faktisk vann. Noen sier de damp Rengjør laminat gulv med gode resultater. Men laminatgulv produsenter anbefaler mot den.

Laminat gulv og fuktighet

Fuktigheten kan skape kaos på laminat gulv. Fordi laminat gulvplanker ikke lukket, fuktighet kan enkelt lage sin vei gjennom sømmene. Når den når utette kanten av et bord, kan det forårsake fiber kjernen av styret til å hovne opp, fører til en fordreining. Løfte, curling og knitrende av det øverste laget av laminat ofte oppstå når et bord er skjev.

Anbefalt laminat rengjøring

Rengjøring laminat gulv er relativt enkel, men disse typer gulv krever noen spesiell omsorg. Feie eller vakuum gulvet, deretter rengjøre med en fuktig mopp og spesialiserte laminat gulv renere. Unngå tradisjonelle gulvet rengjøringsmidler, som dette krever fortynning med en betydelig mengde vann og kan la en såpe rester. Ikke voks eller polsk laminatgulv.

Ved hjelp av damp på laminatgulv

Steam mopper og håndholdte damprensere kan gjøre raske arbeid av mange overflater hjemme, men når det gjelder laminat gulv, er det best å ikke ta risken. Hvis din laminatgulv er skadet, vil dine produsenten og installasjon garantier trolig være ugyldige. Fordi vannskader til laminat ikke kan repareres, vil du ende opp med å betale for en dyr erstatning. Hvis du velger å damp mopp laminatgulv, er det lurt å teste en liten inconspicuous området først.