Stauder, som vil spre seg med en Luke barriere?

October 10

Stauder, som vil spre seg med en Luke barriere?

Luke barrierer, også kjent som landskapsarbeid stoffer, er vanligvis laget av et syntetisk materiale, for eksempel polypropylen, som er vevet slik at vann og sollys passerer gjennom materialet samtidig redusere ugress vekst. Luke barrierer er effektive i visse situasjoner, men de er ikke det beste valget for en flerårig blomst seng.

Redusert

Hvor godt stauder spredt i en seng dekket med Luke barriere avhenger delvis av styrken stoffet og styrken av planter. Sterk energisk planter er mer sannsynlig å spre enn liten og skjør planter. Tungvekt Luke barrierer redusere veksten mer enn lett rimelige produkter. Generelt, men weed barrierer hemmer veksten av stauder i blomsterhagen.

Andre potensielle ulemper

I tillegg begrense stauder vekst, vokse ugress til slutt gjennom Luke barrierer. Røttene blir viklet inn i stoffet, noe som gjør dem vanskelig å fjerne enn om jorda var nakne eller mulched med et organisk materiale. Luke barrierer brytes til slutt, krever erstatning. Som mulches tynn, Luke barrierer vises og har en skjemmende, rotete utseende.

Løsninger

Kutte større hull i Luke barrierer tillater stauder å spre, men kan også tillate ugress å infiltrere. Et annet alternativ er å velge kompakt stauder eller vokse ettårige i stedet. Velg en lett Luke barriere og sikre det på plass med landskapsarbeid pinner.

Bunnlinjen

Eliminerer Luke flerårig senger og bruke en 3 tommers lag tre chip mulch i stedet. Mulch hemmer de fleste ugress vekst, samtidig som stauder å spre. Noen ugress som vises er lett fjernes ved hånd luking. Tre chip mulches også legge til organisk materiale i jord som de bryter ned. Lagre Luke barrierer for vegetabilske hager eller permanent senger med busker og trær bare. Dekk Luke barriere med rock eller grus, snarere enn flis.