Stauder som ikke trenger å dele

July 26

Stauder som ikke trenger å dele

En av fordelene med stauder er at de er lett delt. Imidlertid foretrekker noen gartnere planter som sjelden trenger divisjon. Det er stauder som ikke krever divisjon.

Havet lavendel (Limonium Latifolium)

Også kjent som staude statice, havet lavendel (Limonium latifolium) er en luftig solen-elsker dekket med spray blå eller rosa blomster om sommeren. Plantene ta flere år å mislike blir delt, så overføring av stammen borekaks er best. Havet lavendel er hardføre i USA avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 3 til 9.

Hellebores (Helleborus)

Hellebores (Helleborus) er eviggrønne stauder som blomstrer på senvinteren eller tidlig på våren, en egenskap reflektert i vanlige navnene på flere arter: Chrismas Rose (H. niger) og fastetiden rose (H. orientalis). Hellebores vokser best i rik, fuktig jord i delvis skyggefulle steder og må være igjen uforstyrret gang plantet, siden de kan dø hvis transplantert. Hardførhet avhenger av arter.

Peoner (Paeonia)

Peoner (Paeonia) kan stå uforstyrret i mange år, ifølge Ohio State Universitys nettsted. Vokse peoner i full sol i godt drenert jord, og gi støtte for tunge vårblomster. Peoner vokse i USDA anlegget hardførhet soner 2 til 8.