Stauder som gå godt med Hollyhocks

October 25

Stauder som gå godt med Hollyhocks

Seksti varianter av hollyhock utgjør Alcea slekten av Mallow planter. De er native til Kina, Egypt og sørøstlige Europa men distribueres gjennom det meste av Nord-Amerika. Hollyhocks er blomstrende planter som reseed i hagen hvert annet år. Biennials er faktorer i tradisjonelle hytte hager. Mange innfødte og ikke stauder gå bra med hollyhocks.

Hagedesign

Stauder gjøre det bra i en solfylt hage et gjerde eller veggen. Staudebed senger er lettere å vedlikeholde når de er tilgjengelige på to sider. Stepping steiner i flerårig hagen gjøre tilgangen enklere, også. Velg et sted trygt fra vinden som tillater fri flyt av luft. Mange sopp og mugg problemer unngås ved å ha tilstrekkelig luftsirkulasjon.

Jord forberedelse

Stauder som iriser, roser, Peon, putefortegning blomst og godteri dusk er ofte sett i hagen senger med hollyhocks. Stauder som disse trives i næringsrik jord endringer med kompost. Backyard kompost er lett gjort i en hylle eller haug. Den inneholder hele spekteret av 17 næringsstoffene stauder trenger til trives. Kompost utgivelser næringsstoffer langsomt til jord med en hastighet som er kompatibel med anleggene evne til å absorbere dem.

Andre stauder

Hollyhocks vokse 24 til 60 inches i høyden og er oftest plantet som et bakteppe for middels høye og korte stauder. Blå nyanser av middels høyde riddersporer utfyller rosa hollyhocks. Flerårig dag liljer plantet i grupper på tre eller fem gir størst farge betydning. Candy dusk, sølv-haugen salvie og pute krysantemum er stauder som vokser lav i bakken for en grensen edging i en hage med hollyhocks.

Innfødt plante stauder

Lokale planter krever lite vanning og noen jord tilsetningsstoffer. Prangende Penstemon og ballong blomst Penstemon er innfødt nordamerikanske planter som vokser til 4 fot i høyde og har en blomstring stilk. De er ligner på den tradisjonelle flerårig hage favoritt foxglove. Yarrow blomstrer i slutten av våren før hollyhocks. Det er en innfødt plante som også tiltrekker sommerfugler. Sierra columbine er en delikat blomstrete 3-fots høye plante som gjør godt foran de høyere hollyhocks.