Stauder som blomstrer innen 200 dager

January 22

Flerårige planter kommer tilbake år etter år, de fleste med å ta et par år etablert. De produserer ofte ikke blomster til andre år med vekst. Noen stauder imidlertid produsere blomstrer det første året, og passer som ettårige i klima som er for cool for dem å overleve vinter frost. Starter disse frøene innendørs ca seks uker for tidlig vil gi dem et forsprang og gi en lengre blomstrende sesongen.

Lav vokser

Flerårige planter er ofte nyttig erstatter gress, spesielt på steder med minimal gående. Områder som er vanskelige å klippe og vedlikeholde gi en passende innstilling for lav vekst stauder som hjelper hindre jorderosjon og legge til farge på landskapet. Lav vekst flerårige blomster som blomstrer innen 200 dager inkludere bratsjer. Stemorsblomster og Johnny-jump-ups er viola familiemedlemmer. De vanligvis vokser mellom 4 og 6 inches høy og vise et utvalg av farger som gult, rosa og lilla. Bratsjer blomstrer hele sommeren.

Kaldt klima

Klimaet er en viktig faktor når du velger stauder som må overleve vinteren. Mens mange stauder trives og blomstre i varme klima, kan kjøligere klima utgjøre en frysing fare. Svart-eyed Susans og Rose campion er flerårige blomster blomstre første år og overleve vinteren i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner så kul som sone 4. Disse valgene vokse 2 til 3 fot høye og begynne blomstrende på forsommeren.

Sollys

Noen stauder krever full mengder sollys sunn løv og fargerike blomster. Planting sun-loving varianter i åpne områder av et landskap kan hjelpe fylles bare oppdateringer og gi blomster det første året. Valgene som flower innenfor 200 dager inkluderer scabiosa, sitron mynte og sweet William.

Tørke-Tolerant

Mens mange stauder krever hyppig vanning og jevnt fuktig jord, tåler noen periodisk tørke. Tørke-tolerant stauder som blomstrer første år inkluderer pledd blomst. Dette anlegget vokser ca 3 fot høy og produserer røde blomster med gule tips det første året. Texas pensel er en annen tørke-tolerant blomst som produserer blomstrer innen 200 dager planting av frø. Denne blomsten når en eldre høyde mellom 8 og 24 tommene lang og trives som en wildflower i deler av Texas og Oklahoma.