Stauder som blomstrer i desember i Georgia

December 12

Georgia spenner over fem USDA hardførhet soner. På den nordligste grensen, i sone 6b, slippe temperaturene til mellom null og-5 grader Fahrenheit. Langs sin Atlanterhavskysten og kantlinjen med Florida, i sone 8b, gjennomsnittlig årlig nedturer varierer fra 15 til 20 gradene ºF. Gitt Georgias relativt mildt klima, er det mulig å vokse en rekke blomstrende planter som vil blomstre i desember.

Vinter Jasmine

Vinteren jasmine (Jasminum nudiflorum), også kjent som hardfør jasmine, er en flerårig med mørk grønn, ovale blader og blomster. Det gjør en utmerket plante hvor som helst i Georgia, vokser i USDA hardførhet soner 6 til 9. Blomstene begynner tidlig i vinter og fortsette å blomstre i de kjøligere månedene, av en svak duft. For best resultat, plante vinter jasmine i godt drenert, moderat til tørr jord, enten i full sol eller i delvis skygge. Modnes vinter jasmine vokser inn i en viney busk, måler mellom 6 og 10 fot i høyden og bredden. Mens vinter jasmine er relativt lett å omsorg for, er det utsatt for rot råtne, både sopp og bakteriell flekker, noen virus og insekt skadedyr inkludert bladlus og oversiden.

Duftende Wintersweet

Duftende wintersweet (Chimonanthus praecox) er en løs, multi-stammet busk som når høyder på 10 til 15 fot. De bue forsiktig utover, med hele busk som spenner over 8 til 12 fot over. Duftende wintersweet vokser godt gjennom Georgia, blomstrende i USDA hardførhet soner 6b til 9. For best resultat plante duftende wintersweet i direkte sol eller delvis skygge. Mens det kan tilpasse seg en rekke jordsmonn, kontroller at jorden er godt drenert. I desember, og deretter gjennom vinteren, forvent voksaktig, duftende blomster med en kopp form. Deres kronbladene er hvite eller gule, med lilla sentre.

Leatherleaf Mahonia

Leatherleaf mahonia (Mahonia bealei) vokser godt gjennom det meste av Georgia, velegnet til USDA hardførhet soner 7 til 9. Den vokser til en moderat tempo, nå mellom 4 og 8 føttene ved full vokst. Som navnet indikerer, har leatherleaf mahonia voksaktig, læraktig blader, som forblir grønne gjennom vinteren. For best resultat, plante i leatherleaf i surt, godt drenert jord der den kan motta delvis skygge. Anlegget slående bladverket er mørk grønn til blå-grønn farge. Den vokser i en sammensatte bladmønster, hver enkelt måle opp til 2 fot lang, foret med 13 personlige spined brosjyrer. Blomster som blomstrer gjennom vinteren, er strålende gul og velduftende. De vokser på 3 til 6 - tommers klaser og blir blå frukt sommeren.