Stauder som blomstrer første år

November 9

Stauder som blomstrer første år

Flerårige blomster tilbake år etter år til hager og innendørs Potter, i motsetning til ettårige som må plantes hvert år. Noen stauder kan ta flere år før produsere blomster, tvinge gartnere vente sesong etter sesong før de er klare til å modnes. Stauder som blomstrer det første året er et godt valg for gartnere som ikke ønsker å vente de etablere helt nye hager som vil se farger og liv en gang.

Svart-eyed Susan

Svart-eyed Susans (Rudbeckia fulgida) er en type av daisy. Gule kronblad blomstring rundt en brun center disk, som er hvordan blomstene får sitt navn. Sommer-blomstrende anlegget når 2 1/2 fot i høyden og 2 fot i bredde. Vokse svart-eyed Susans i fullt sollys i US Department of Agriculture hardførhet sonene 4 til 9 for best resultat. Plante frø i en pott innendørs 6 til 8 uker før de siste frost på våren, og de vil begynne blomstrer i sin første sommer.

BlackBerry Lily

BlackBerry lily (Belamcanda chinensis) blomster er lys oransje med små røde flekker, hver blomst vokser ca 2 inches bredt. Vokse blackberry lily i USDA hardførhet soner 5 til 10 beste resultatene. Gi blomsten godt drenert jord og fullt sollys. Om vinteren kan du plassere et 1-tommers lag mulch på jordsmonnet rundt anlegget for å beskytte den mot vintervær. Plant blackberry lily frø innendørs, 10 til 12 uker før de siste frost på våren. Etter 3 uker, vil blomstene spire og begynner å vokse svært raskt for å produsere sommer blomster.

Ridderspore

Ridderspore planter vokse nesten 8 fot høy og 3 fot bred. Blomstene er vanligvis blå i fargen, men noen riddersporer blomstre hvit, rosa, rød eller gul også. Vokse Ridderspore i godt drenert jord i USDA hardførhet soner 2 til 7. Riddersporer vil produsere blomstrer innen ett år blir plantet, men de er kortvarige stauder. Blomster vil vanligvis ikke vare utover tre år.

Purple Coneflower

Purple coneflower er innfødt til USA, blomstrende med lilla-blå blomster på 2 - til 5-fots stilkene. I sjeldne tilfeller produsere purple coneflower hvite blomster. Som medlem av Echinacea anlegget familien, kan purple coneflower brukes som en medisinsk urt. Blomsten blomstrer om våren og sommeren, og er funnet vokser naturlig i mer enn halvparten statene i USA. Gi lilla coneflowers godt drenert jord, og dette lite vedlikehold anlegget vil produsere blomstrer i det første året de er plantet.