Stauder for våt jord

July 21

Mange flerårige planter vokse dårlig i jord med høy fuktighetsinnhold fordi deres røtter er liggende å råtne i stående vann. Det er et utvalg av flerårige planter som favoriserer fuktig grunnforhold. I naturen vokser mange av disse plantene i sumper, elvebredden eller våt meadowland, slik at de tåler høy fuktighet nivåer i jord.

Cardinal blomst (Lobelia Cardinalis)

Cardinal blomsten (Lobelia cardinalis), som tilhører bluebell familien, er innfødt i USA avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 3 til 9. Gartnere dyrke det for sin lyse røde blomster, selv om denne flerårig plante hybridisert innenlandske typer hardføre bare til sonen 7. I sin naturlige tilstand, den vokser langs bekker og i myrlendt terreng og det vokser best i en nasjonal hage med lignende forhold. Cardinal blomst vokser til en høyde på 4 feet og har glatt, 4-tommers lange blader, ofte farget med lilla på kantene. Bortsett fra fuktige forholdene trenger kardinal anlegget full Søn eller delvis skygge. Hvor somrene er varme, har det litt skygge på ettermiddagen.

Marshmallow Hibiscus (Hibiscus Moscheutos)

Marshmallow hibiskus (Hibiscus moscheutos), også kjent som crimson-eyed rose mallow eller swamp rose mallow, favoriserer våte forhold. Enkelte Sorter kan vokse så høyt som 12 fot. Fra August til oktober, innenlandske kultivarer produsere blomstrer opp til 12 inches bredt, og det er derfor noen gartnere kaller dette anlegget middag plate hibiskus. Hver blomst varer bare en dag, men rask voksende marshmallow hibiskus produserer en overflod av blomstrer i vekstsesongen. Marshmallow hibiscus gjør best i full sol, men tåler delvis skygge. Tjenesten Texas Agrilife forlengelsen advarer at marshmallow hibiscus ikke er egnet for grensen planting på grunn av sin spre tendenser, som kan overvelde andre planter.

Redosier Dogwood (Cornus Sericea)

Busk eller lite tre redosier dogwood (Cornus sericea) trives i våte forhold i solen eller del skyggen og vokser til en høyde på 7 til 10 fot. Kaldt hardføre USDA anlegget hardførhet sone 2, redosier dogwood blomster med små hvite blossoms i mai og juni. Senere, produserer den små, hvite bær. Den mest attraktive funksjonen kommer høsten når-rød fargen av stilkene oppreist, stokk som dominerer. Grenene gi dekning for en rekke dyreliv arter inkludert kaniner, hjort og cedar waxwings. Dette anlegget er naturlige habitater inkluderer elven og creek banker, våtmarker og sumper. Indianere brukte redosier dogwood canes for å gjøre kurver og bark for fargestoffer.