Stadier av vekst av dato palmer

March 1

Innfødt til regionen Persiabukta, dato palmer er nå dyrket i mange tropiske og subtropiske deler av verden for deres verdifulle frukt. Disse anleggene, som kommer i flere varianter, moden etter flere stadier av vekst og utvikling. Etter modning begynner de prosessen igjen ved encasing frø i frukt som gir daddelpalmer navn.

Frø

Liv for datoen håndflaten begynner i frø. Disse frøene er dekket av rikt flavored frukt kalt datoer. Disse datoene er verdsatt ikke bare av folk, men av dyr som spiser dato frukt på treet og utilsiktet svelge noen av frø. Disse frø deretter gjennomført til en annen plassering og deponert med egne naturlige gjødsel.

Spiring

Frø av en daddelpalme vil spire bare under de rette forholdene. Hvis det lander på jord, må ikke jorden for vått eller for salt. Sun-bakt sand er for tørr, men sandholdig leirjord og sandstranden leire jord som gir både rask drenering og enkel tilgang til luft er akkurat riktig for forplantning. Datoen håndflaten er en Enfrøbladede planter, betyr det har bare ett frø blad. Dette enkelt blad vil dytte ut av bakken og begynner å photosynthesize, spurring treets utvikling.

Sapling

Som treet fortsetter å utvikle, vil sin svak og myk stammen vokse sterkere som anlegget er vannet regelmessig. Stammen vil stivne delvis og utvikle skarpe, strømpep og lagdelt bark som er karakteristisk for datoen håndflaten. Anlegget vil ta seks til 10 år å modne helt, i den tiden danner bladene som vokser ut fra toppen og nå opptil 13 fot lang.

Forfall

Etter år med jevn vekst og utvikling når dato palm modenhet. På dette punktet, spenstig bagasjerommet kan bøye med tøffeste vinder og er fullstendig beskyttet fra sand og sol av sin hardt ytre bagasjerommet. Forfall når datoen håndflaten mellom 50 fot og 100 fot høy, avhengig av helse og utvalg. Daddelpalmer kan leve opp til 90 år når de når modenhet, produsere datoer for de fleste i denne perioden.

Fruiting

Blomster form i vinter rett under blader i tette grupper kalt inflorescences. Opptil 12 inflorescences form hvert år, og produsere opptil 200 datoer per sitter. Disse datoene utgjør innen fem måneder og høstes ved forskjellige tider basert på farge og sødme.