Spredning mekanismer-australske planter

February 1

Spredning mekanismer-australske planter

Planter vokser vilt over hele verden. Mange planter vokser fra frø, men disse frø har mange mekanismer å spre til et nytt sted, sikre arten fortsetter. Australia er hjem til en rekke klima og dermed en mangfoldig planteliv.

Maur

Maur spille en rolle i frø-spredning i Australia. Mer enn 1500 arter er avhengige av maur å spre frøene. Noen har kjemiske Oktenol å oppmuntre maur du høste og oppbevare disse frø. Maur bære frø fra overordnede anlegget, gi dem en bedre sjanse for overlevelse. De ofte miste eller slipp frø under transport til reiret. Når frøene er i redet, stockpile maur dem. Hvis maur er tvunget til å forlate redet, la de frøene. Jord i maur kolonier er vanligvis løs, rik på næringsstoffer og en gunstig plassering for frøplante å vokse, ifølge Australias Museum. Delen av frø som vokser i en plante er ikke samme del maur spiser. Når maur har spist maten, forkaste de frø, gir det mulighet til å vokse.

Vind

Mange frø utnytte vinden å reise langt fra overordnede anlegget. Disse frø har kreative tilpasninger, for eksempel fallskjermer og vinger, som å kunne ta fly. I Australia bærer Banksia (Banksia ericfolia) busk kjegler ligner en pinecone. Innenfor denne kjegle inneholder dusinvis av carpels to frø ligner helikopter kniver, ifølge Wayne's Word. Ved forfall, er disse frøene befridd for å flagre på vinden. Jacaranda treet er et vanlig syn rundt Queensland. Selv om ikke innfødt, har dette treet spres raskt via gli frø. Jacaranda treet frø er innkapslet i et gjennomsiktig lag av organisk materiale som ligner vinger. Formen på dette sikrer at ætt vil bli fanget av vinden og glir langt fra overordnede anlegget der et nytt tre trygt kan vokse.

Fugler

Fuglene er en av de vanligste mekanismene bruker å spre frøene. Fuglene lever av frukt og bær av alle slag. Disse inneholder frø, som ikke påvirkes av fuglens fordøyelseskanalen. Ved eliminering slippe frøene i bakken hvor de får umiddelbar gjødsel og et sted å vokse. I australsk regnskog spre papegøyer og cockatoos frøene av rive åpne woody frukt med sitt sterke nebb, spise frukt og deretter flyr bort, ifølge Chambers Wildlife regnskogen Lodges. Duer er også frø-askebegere osv i hele Norge.