Spre sveitserost Vine

November 24

Monstera deliciosa er ofte kalt "sveitserost vine" på grunn av hullene som autoperforering anlegget stor, læraktig, hjerte-formede blader. En slitesterk, lite vedlikehold plante, sveitsisk ost vintreet elsker lys men tåler dårlige lysforhold. Tillate god plass for anlegget, også kjent som delt blad philodendron, fordi det kan vokse til høyder av 16 fot eller mer ved forfall med blader som dekker opptil 18 inches. Spre sveitserost vintreet innebærer å ta stilk borekaks om våren.

Forberedelse

En 4-tommers gryte fylt med en godt drenert potting middels fungerer godt for heie en sveitsisk ost plante. Heie planter vellykket krever bruk av en pott med drenering hull, fordi mangel på drenering fører stilk borekaks å råtne raskt. Gjør din egen potting medium ved å kombinere like deler av sand og torv mose eller bruke en kvalitet kommersielt potting blanding. Fukt potting mediet forhånd ved misting mediet med en sprayflaske eller ved å sette potten i en skuff vann vann så wicks gjennom drenering hullet. Potting mediet må være fuktig men ikke våt.

Kutte prosedyre

En sunn, aktivt voksende stilk med minst to eller tre blader er ideelt for en klippe, og en ung stamme med relativt små blader er best. Kutte spissen av en stamme måler 3 til 6 tommer, og trekk ett eller to bladene fra bunnen halvparten av stammen. Selv om de fleste planter rot vellykket uten heie hormon, bruk av hormonet hastigheter heie. Å bruke rooting hormon, plassere en liten mengde pulverisert hormon på vokset papir og dukkert bunnen 1 tomme av stammen i pulveret.

Planting teknikk

Planting sveitserost kutte begynner med å lage et hull i potting medium med fingeren eller viskelæret slutten av en blyant. Oppgaven sikrer at rooting hormon pulver ikke går tapt når du plante skjæring. Plasser de nakne, nedre tredjedel til halvparten av stammen i hullet med minst en bladnode--brak som gjenstår fra der du trakk et blad fra stammen--under jorden. Gjør som er kritisk fordi nye røtter dukke opp fra noden. Klapp potting blanding forsiktig men bestemt rundt stammen.

Drivhus miljø

En sveitsisk ost vintreet stilk kutte krever en varm, fuktig miljø til roten vellykket. Du kan opprette disse betingelsene etter glidende kuttes potten i en gjennomsiktig plastpose og knytte toppen av posen eller lukke den med en strikk. Legg vesken i moderat lys og normal romtemperatur. Atmosfæren i posen forblir vanligvis fuktig til kutte røttene i en til to uker; Hvis jorden tørker, men må det være misted umiddelbart. Forlate plast på plass til ny vekst vises, som viser stammen forankret.

Plant Care

En nylig forankret sveitserost vintreet er klar til å eksistere utenfor en varm, fuktig miljø, men det drar nytte av en sakte overgang til sitt nye miljø for å unngå sjokk. Begynner ved poking noen hull i posen, og to eller tre dager senere åpne toppen av posen. Etter to eller tre dager, kan du fjerne potten fra posen og plassere anlegget i lysere lys. Vann anlegget til vann renner fra bunnen av potten, og la deretter toppen av potting mix tørke mellom hver vanning. Aldri la potten sitte i vann, og aldri la jorden bli våt. En sveitsisk ost plante er befruktet regelmessig om våren og sommeren med flytende houseplant gjødsel brukes i henhold til instruksjonene på etiketten.