Spre kaprifolium

May 25

Spre kaprifolium

Kaprifolium (Lonicera) er en gruppe av busker og vinstokker, både eviggrønne og løvtre. Duftende blomster i et bredt spekter av hvite, rosa, koraller, gule og selv lilla gir nektar i sine rørformede blomster, som er verdsatt av hummingbirds. Det er ikke rart at det er alltid plass i landskapet for noen flere kaprifol, og gartneren kan spre dem lett. Det brukes to metoder for å heie på starter. Hvis en ikke fører en rote, prøv den andre.

Instruksjoner

Spre kaprifolium

•Prepare en spre seng for kaprifolium starter. Et ideelt medium er 1/2 sand blandet med 1/2 torv. Nivå dette plante jord i en skuff minst 4 inches dypt vann grundig og pakke den ned fast. Det må bare være så stor som trengs for antall starter ønsket på en avstand på 4 inches fra hverandre. Lage hull i jorda med viskelæret slutten av bly blyant, nesten til bunnen av skuffen.

•Snip 4 inches av anbudet voksende tips av kaprifolium. Disse borekaks tas under en aktiv voksende syklus av planten; tidlig eller midtsommer er de mest vellykkede. Base kuttet rett under en node eller felles. Røtter skjemaet lettere nær disse nodene.

•Klemme av den nederste bladene til å kutte å redusere fordampning av vann gjennom bladene. Noen blad overflaten må være for å drive fotosyntese mens kutte danner røtter. Forsiktig skrelle av en tynn av det ytterste laget på den ene siden av stammen med bladet av sakser, om lag 2 inches opp fra base til bunnen av stammen.

•DIP på lavere tommer til å kutte i pulverisert rooting hormon. Plass klippe hullene blyant-størrelse i planting medium så foten hviler på jord i bunnen av hullet. Forsiktig omgi kutte med planting mediet, fjerne luftlommer og trykker lett.

•Et forplantning boks med en lys sprøyta eller mister ovenfra for å holde starter fuktig og jorda fuktig til røttene har dannet. Hold starter av direkte varme solen og stadig fuktig. Etter tre uker, trekk på hvert begynner å se om det er motstand, som angir roten formasjon. Når røtter har utviklet kaprifolium kan ta opp vann fra jord og kan gis mer lys, men hot ikke solen. Når røtter er utviklet, transplantasjon til individuelle Potter og fortsetter pleie nøye til blad veksten er produktive, da de skal flyttes til webområdet deres permanent landskap.

Tips og advarsler

  • For å rot kutte i vann som et alternativ, følger alle trinnene ovenfor unntatt etter klipping 4-tommers starten, ikke sette den direkte i boksen forplanter. I stedet etter fjerner lavere løv og en kant av stammen, Legg den i en krukke med vann. Dens lavere stilk bør være minst 1 tomme dyp. Plasser indirekte lys og se to til tre uker for røtter til skjemaet. Når de gjør, fortsetter du med trinnene av planting forplantning magasinet inkludert dipping alle røttene i rooting hormonet.
  • Grenene av et piletre, kuttet i små biter, fungere som et naturlig rooting hormon. Hvis du bruker metoden å kaprifolium kutte i en krukke med vann, legge noen biter av piletre og det vil hjelpe rooting prosessen.
  • Endre vannet i rooting glasset hver noen dager for å holde den frisk. Dette forhindrer rot av stilkene i glasset.
  • En stor, tydelig plastpose kan kveiles rundt hele forplantning skuffen å holde det fuktig, men det må være ventilert daglig og sjekket for mold eller mugg vekst. Hvis mugg er funnet, det er for fuktig, så fjerne posen.