Spørsmål om voksende jordbær

April 9

Spørsmål om voksende jordbær

Voksende jordbær i bakgård hagen - eller i en patio beholder - kan virke som en skremmende oppgave, men med noen enkle retningslinjer selv den minste plassen kan bli omgjort til en kilde for friske, saftige jordbær. Med den riktige utvalget, riktig omsorg og noen vedlikehold, kan hagen blomstre med nok jordbær syltetøy, gelé og iskrem.

Hvordan skal jorden være forberedt?

Økende friske jordbær krever noen forberedelser til å begynne med. For en maksimal vekst rate og crop yield, bør jord pH være mellom 5.8 og 6.2; Dette nummeret, som angir surheten i jorda, kan testes ved å sende en jordprøve til et college forlengelsen kontor.

Jord skal også testes for næringsinnhold; jordbær krever en selv mengde tre viktigste makronæringsstoffer - nitrogen, fosfor og kalium - for å trives. Avhengig av resultatet av testingen, bør en organisk gjødsel som gjødsel eller en uorganisk gjødsel brukes før planting, å heve næringsinnhold, mens andre stoffer som kalkstein kan brukes til å justere jord pH.

Hvordan å plante jordbær i hagen?

Det finnes flere forskjellige metoder for riktig plante jordbær planter, men i hvert riktig dybde er viktig. Unge planter bør settes i bakken slik at jorda er knapt dekker røttene. Dette gjør at løpere å utvikle og plantene å spre. Avhengig av plass, kan jordbær dyrkes i rader eller enkelt åsene. For varianter som faller inn i kategorien everbearing - dvs planter hvor løpere ikke er ønsket - planter bør ordnes i små åser med flere føtter innimellom. For større områder, for eksempel bakgård hage, plante den opprinnelige forelder planter i rader mellom 3 og 4 fot fra hverandre, med 18 til 30 tommer mellom planter. Dette er egnet til juni bærer varianter som bærer flere løpere.

Skal gjødsel eller mulch brukes?

Gjødsel bør brukes til jord før jordbær er plantet, samt i vekstsesongen. Før blomstrer begynner å slå til frukt, kan høy i bare nitrogen gjødsel brukes rundt røttene av anlegget. Et annet program kan brukes etter høsting for å forberede for neste sesong, men gjødsel som brukes når det er bær på planter kan føre til grøtaktig frukt.

Mulch er også en nøkkelkomponent i voksende friske jordbær planter som forblir fruktbare gjennom flere sesongen. Bruke mulch etter vekstsesongen er og bladene av planter har begynt å dø kan beskytte planter gjennom vinteren; bruke korn avlinger som hvete, høy eller rug kan også hjelpe tilstand henfall jord som mulch våren.

Hva er potensielle problemer å se for?

Jordbær kan være utsatt for insekt skade, og bruk av en kommersiell insektmiddel er vanligvis nok til å kontrollere disse skadedyr. Tilsvarende en kommersiell merkevare soppdreper kan hjelpe kontroll mold og leaf spot, men tidlig deteksjon av disse infestations er avgjørende. Bakteriell sykdom er ikke så mye av et problem med jordbær som det kan være med andre frukter, men jordbær skal ikke være plantet i samme skitt der auberginer, tomater og poteter har nylig blitt plantet p.g.a. risikoen for kryss-kontaminering med verticillim vil.

Modning bær kan også være en fristelse for fugler og andre dyr. Dekker bær med cheesecloth når blomstene begynner å utvikle seg til frukt kan hindre fugler og dyr fra å komme til bær før de kan høstes.