Spørsmål å stille deg selv når kaste ting

June 11

Spørsmål å stille deg selv når kaste ting

Enten du begynner våropprydding eller bare prøver å fjerne rotet fra livet ditt, du er mest sannsynlig er kommer til å lage en haug av elementer du ikke sikker du vil bli kvitt. Før impulsivt kaste den i søpla, det er spørsmål du bør stille deg selv for å sikre at søppel ikke kan være verdifulle på en annen måte, eller at papirene ikke er noe du vil trenge senere.

Kan jeg selge dette?

Før kaste ut gamle leker, spør poster eller klær, deg selv om det er juks eller noe du kan selge i avisen, på et garasjesalg, en lokal sending butikk eller online. Elementer du planlegger å selge bør være i god stand og noe du vil vurdere å kjøpe fra et annenhånds butikken.

Kan jeg gi dette bort?

Selv om det kan være noe som verken du eller din familie bruker nå, kan noen andre har en bruk for den. Før du kaster, prøv å tenke på venner, familiemedlemmer eller naboer som kan ha nytte av den. Hvis du ingen har i tankene, kan du vurdere å gi elementet bort til veldedighet.

Trenger jeg å holde dette?

Når rengjøring ut boksene og gamle arkivskap kan du spørsmål om du bør huske gamle dokumenter du kjører over. Disse kan omfatte kontoutskrifter, kredittkort regninger, kontrakter, bolig poster eller selvangivelse. Kontrakter for tre og bolig poster bør oppbevares for så lenge du eier hjem og deretter seks år etter at skatt poster bør holdes i minst sju år. Bank- og kredittkort uttalelser bør holdes minimum seks år. Sjekk med regnskapsføreren din om råd angående tidsrammer de tror du bør følge for oppbevaring av personlige dokumenter.

Når jeg sist brukte dette?

Det er tider du vil lagre elementer med forutsetning at du faktisk bruker det senere nedover veien. Hvis du planlegger å kaste et element ut, spør deg selv når du sist brukte den. Hvis det var mer enn et år siden, sannsynligvis du vil ikke bruke det igjen i nær fremtid og kan kaste den.