Split Rock saftige omsorg

September 16

Split rock (Pleiospilos nelii) er en klynge-forming saftig som ligner en glatt, ovale stein med en sprekk i midten. Som sine fettere, levende steiner (Lithops spp.), er det en uvanlig houseplant for lys. Split rock er innfødt til Sør-Afrika og må være dyrket innendørs i alle US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 11.

Habitat

Split rock er stemless saftige opprinnelig til halvtørre del av Sør-Afrika hvor vinter regn er sjeldne. Mesteparten av regnet, bare 5 til 12 inches i året, faller i sommer. Split rock gjør mesteparten av sin voksende vinteren, produsere et samsvarende sett med nye, avrundet, grå-grønne blader og lagring av energi i tidlig på våren. Det er følsom for frost.

Lys

Vokse split rock på en solfylt vinduskarmen med en sørlige og vestlige eksponering. Du kan også utvide split rock i drivhus eller under fluorescerende lys. Sommeren flytte potten utendørs til en lun plass hvor den vil få full sol. Bringe den rygg inne når nighttime temperaturene begynner å dukkert under 50 grader Fahrenheit.

Jord

Jord med rask drenering er avgjørende for suksess med split rock. Du kan bruke en kommersiell kaktus blanding eller lage dine egne miksede ved å blande 1 del torv moss, 1 del potting jord og 2 deler grov sand eller grus. Split rock trenger en beholder minst 5 tommer dyp, fordi den har en lang taproot. Det trives ikke i en liten pott slik annet gjør.

Vann

Split rock trenger litt vann, men når du vann det, suge jord helt, så la det tørke i ca tre uker før vanning igjen. Om vinteren når anlegget produserer nye blader, bruker den fuktighet fra gamle bladene for å opprette nye. Gamle bladene få brune flekker på dem, fører noen eiere å frykte soppinfeksjon. Men stedene er det naturlige resultatet av tap av fuktighet. Hvis de gamle bladene henge på i sommer, kan du være overwatering anlegget.

Blomstrende

Split rock blomstrer om våren. Den produserer daisylike blomster gul, gull eller oransje med hvit sentre. De er sagt å ha en kokos duft. Den blomstrer best når klumper er trangt, så ikke bli travelt å dele anlegget. Hvis anlegget er for tørr om vinteren, vil den blomstre pålitelig. Ingen gjødsel er nødvendig, men hvis veksten er langsom, kan du gi en lav-nitrogen flytende gjødsel hver fire til seks uker.