Spiring temperatur for urter

April 16

Spiring temperatur for urter

For å vokse urter fra frø, må du gi dem riktig temperatur for spiring. Noen urter er lettere å vokse fra frø enn andre. Basil germinates lett i varme forhold mens rosmarin er notorisk vanskelig uansett temperatur og multipliseres vanligvis fra borekaks. For å få en økonomisk og kreative start din urtehage, Lær spiring temperaturer som er best for ulike urter og prøve voksende de som er mest egnet for betingelser.

Rosmarin og andre utfordrende frø

Lavendel, rosmarin og laurbær er vanskelige å spire fra frø og overføres vanligvis fra borekaks. Ikke la denne informasjonen avskrekke deg hvis du er bestemt, spesielt hvis du ønsker å prøve en uvanlig variasjon. Prøv spirende frø ved temperaturer mellom 65 og 75 grader F i mørke, fuktige forhold. Eventuelt prøve å plassere varme mat under frø skuffen hjelpe frø nå og opprettholde ønsket temperatur.

Vanlige middelhavs urter

Mediterrane urter som timian, merian, dill og oregano trives med utmerkede drenering, moderate temperaturer og lyse sol, og er lett å starte fra frø. Få dem til å spire, holde frøene ved temperaturer på 65 til 75 grader F direkte sollys. Som de fleste urt planter foretrekker de fuktige værforhold, enten de er plantet innendørs eller ut. Hvis du er voksende dem innendørs, kan du prøve å plassere et fat med vann i nærheten å øke fuktighet av spiring miljøet.

Gressløk og andre stauder

Mange urten frø belønne bedriften sparsomme med planter som blomstre og spredt i hagen i år. Gressløk frø spirer i mørke, fuktige forhold med en temperatur mellom 60 og 70 grader F. De spredt i en oppdatering som vil produsere vakre, spiselig rosa eller lilla sirkelformet blomster våren. Både engelsk og tysk varianter av kamille tilbake fra år til år - engelsk kamille er en lav vekst flerårig bunndekkende, mens tysk kamille selv frø årlig - og begge er lett å vokse fra frø plantet utendørs tidlig på våren, vanligvis spirende når temperaturen når minst 60 grader F.

Basilikum og Nasturtium: veldig enkelt frø

Både duftende kulinarisk urt basilikum og peppery, fargerike nasturtium blomster spire lett innendørs eller ut og begge foretrekker varme forhold. Nasturtiums spire når temperaturen er mellom 65 og 70 grader F. De ikke liker å bli transplantert, men er lett å vokse i hagen når temperaturen varm. Basilikum planter tankene ikke blir transplantert og faktisk de kan nå ikke modenhet hvis du plante dem i hagen i et kjølig klima, så frø vil spire til temperaturer kommer mellom 65 og 70 grader over natten. En annen fordel med starter basilikum planter fra frø er at du kan vokse en større variasjon enn de som finnes i barnehager. Eksperimentere med spirende lett, eksotiske basils som sitron, Thai, kanel og kalk for en fargerike og velduftende tillegg til en kjøkkenhage--bare være sikker på å holde dem innendørs til temperaturer varm som de vil og dø hvis temperaturer kule plutselig.