Spiring poteter

November 30

Potet er en vanlig grønnsak som del av det innslag diett for folk flest i den vestlige verden. Potet er en hardfør og allsidig grønnsak som vokser lett i tempererte klima. Spirende og voksende en avling av frø poteter er en lett og givende måte å nyte smaken av hjemmelaget grønnsaker og også spare penger.

Planting

Jord temperatur er viktig for poteter til å spire sunt, slik plante våren når jorda er 50 grader F. poteter spire fra øynene til borekaks; sikre kuttet siden vender når presser det potet frø i bakken. Plant potet frø i rader om en fot fra hverandre. Dette sikrer potet anlegget stammen bladene gir skygge til jord under, hjelper det å bo fuktig og beskytte den voksende potet tuber nedenfor. Poteter ta ca 13 dager til å spire etter planting.

Gjødsel

Å spire og deretter trives, krever poteter en tilførsel av næringsstoffer. Spre 1 kopp 16-16-8 gjødsel og 1/2 kopp ammonium sulfate for hver 10-fots rad av potet plante området. Bland gjødsel til jord med en hage gaffel før planting potet frø. Unngå over gjødsling poteter fordi dette kan skade anlegget.

Vann

Spirende poteter trenger rikelig med vann å utvikle. Hvis jorden tørker ut, mislykkes potet å spire eller slutte å vokse helt. Vann plante radene med en hageslange å holde det fuktig, snarere enn gjennomvåte. Unngå å gjøre jord myrlendte fordi dette kan føre til potetene å råtne.

Omsorg

Etter spirende, vokser potet tuber under jorden mens dens planten vokser oppover. Knoller kan slå grønne hvis utsatt for solen, og den kjemiske som forårsaker potet greening er bitter og giftige. Unngå greening mounding jord rundt foten av anlegget når det vokser mellom 6 og 12 inches høy.