Spiring i boksen eldre trær

June 12

Boxelder treet, en type maple, trives langs elvebredden, hvor det hjelper stabilisere seg. Vokser til en høyde på 50 til 60 fot, er boxelder, på grunn av mykt tre, ikke kommersielt betydelig. Boxelder frø, som modnes i høst, har vinge-lignende strukturer som i naturen, tillate dem å flyte på vinden. De til slutt faller til bakken og overvintrer i jord, spirende våren. Å spire frøene hjemme krever mimicking overwintering prosessen å bryte frø dormancy.

Markberedning

Boxelder frø krever både markberedning og lagdeling bryte dormancy. Markberedning involverer såret frø jakke for å tillate vann til fosteret. Små og mellomstore frø, som boxelder's, er lett lagdelt med en skarp barberblad eller baby nagle avklipt. Større frø, som av oliventreet, krever tenger å sprekk det vanskelig ytre skallet. Når du har opprettet en liten åpning i ytre frø pelsen, suge frøene i romtemperatur vann i 24 timer.

Lagdeling

Stratifying frø etterligner overwintering prosessen som mange, inkludert boxelder, forlange for å bryte dormancy. Fuktet sand eller sphagnum torv moss gir den ideelle mediet. Plasser mediet i en plastpose og presse frøene i det før de er fullstendig innhyllet. Tett sekken og legg den i kjøleskapet. La det stå der i 90 dager.

Planting

Etter at frøet er forberedt den trenger å være plantet. Det kan enten være plantet direkte i sin permanent plassering eller potted og transplantert når det er større og sterkere. Direkte planting av frø i hagen kjører du risikoen for det å være gravd opp av ekorn eller andre critters. Hvis du velger å plante den i en pott, bruke en gallon beholder, fylt med like deler av potting jord og sand. Plante boxelder frø 3/8-tommers dyp og trykk jord over frø. Vann jord til en dybde på 6 inches og legge til en 2-tommers lag med halm eller andre mulch over planting området. Holde området litt fuktig mens boxelder frø germinates.

Frøplante

Boxelder frøplante krever minst en halv dag med solskinn. Det er en raskt voksende treet vokser raskere med mer sol. Den trives også når vannet dypt og ofte. I naturen vokser den boks eldre på bunnen av bekker, i tunge jord, så det er vanskelig Overwater det. Gjødsle frøplante for første gang når den når 6 inches i høyden. Bruke en 10-10-10 formel og fortynn den med halv styrken anbefales på pakken.