Spirende Amaryllis med metoden California

March 17

Spirende Amaryllis med metoden California

Amaryllis (Hippeastrum) hilser våren med prangende, trompet formet blomstrer på grasiøs stilker. Vanligvis vokst fra en lyspære, er dette sørafrikanske native ofte tvunget av barnehager å opprette innendørs vinter blomster. Metoden California tilbyr en ren, enkel teknikk for spirende amaryllis frø. Det kan ta tre til fire år for en amaryllis moden fra frø og produsere sine første blomster.

Spre Amaryllis

Vanligvis forplante Amaryllis i bønder og gartnere ved å skille forskyvningene - nye pærer - fra overordnede pære, eller ved å kutte en pære i stykker med en del av foten, en teknikk som kalles cuttage. Fordi pollinering kan innføre variasjoner, kan voksende amaryllis fra frø medføre planter med ulike egenskaper, for eksempel blomst farge. Frodige blomstene kommer i hvit, rosa, gul, oransje og nyanser av rødt. To-farge kombinasjoner er også vanlig.

Samle Amaryllis frø

En måned etter som pollinated, amaryllis utvikle frøkapslene. Frøene er klar å samle når de tørkede frøkapslene tørrlagt og splitter. Det er best å la frøene tørr stengel, istedet for fjerner det fra anlegget, ifølge universitetet av Nord Dakota forlengelsen. Levedyktig frø har en kul, embryoet av anlegget. Dette vokser i store pære karakteristisk for amaryllis. Frø som mangler brak ikke vil spire.

California metode for spirende

Selv om det er mulig å spire amaryllis i en potting blanding, bruker California metoden vanlig varmt vann. Den grunnleggende teknikken innebærer bruk av en stor blanding bolle eller annen bredt, vanntett beholder og legger nok varmt vann for å flyte frøene. Soaking frø hjelper med spiring, og lar deg se frø vokser en rot. Roten vokser innen få dager. Holde av vann i filtrert eller dappled sollys tilbyr frø best sjanse til spirende. Denne teknikken kalles også metoden flotasjon.

Amaryllis Tips

Bruk minst 4 inches av vann i beholderen. Det er viktig å holde frøene våt. Unngå å plassere av frø i et varmt sted, som i nærheten en solfylt vindu eller varme kilde. Sette bollen i nærheten av et vindu som får lyse dagslys gjennom en ren gardin vil gi frø riktig mengde av sollys. Etter frø vokser minst 1/2 tommers av rot, plante dem i en voksende medium rik på organisk materiale, som gjødsel eller kompost. Seedlings må delvis skygge.