Spesifikasjoner for behandlet tre

August 8

Spesifikasjoner for behandlet tre

Behandlet tre er også ofte referert til som press-behandlet tre. Trykk behandling er en prosess som tvinger kjemiske konserveringsmidler i tre beskytte materialet mot angrep av termitter og andre insekter og sopp forfall effektene av sol og kulde eksponering. Det er et materiale brukes vanligvis på utvendig byggeprosjekter.

Typer behandling

Det er tre store klasser av konserveringsmidler som brukes vanligvis når press-behandle tre: vannbasert, kreosot, og olje-borne. Kreosot prosesser brukes primært på tre for jernbane bånd, rekkverk innlegg og marine strukturer. Olje-borne behandlet materiale brukes for verktøyet polene og crossarms. Vannbasert konserveringsmidler brukes for mange bygge programmer, og inkluderer kjemikalier som chromated kobber quat, arsenate, alkaliske kobber quat og mikronisert kobber quat.

Beholde nivå retningslinjer

Beholde nivå refererer til konserveringsmidler eller kjemikalier som forblir press-behandlet tre etter behandlingsprosessen er fullført. De strengere tilstanden veden er utsatt til, jo høyere oppbevaring nivået bør være. Typiske over-bakken-bruk oppbevaring er 0,10 til 0,25 konserveringsmidler per kubikk fot av tre. Bakken-bruk oppbevaring nivåer varierer fra 0,21 til 0.40 konserveringsmidler per kubikk fot av tre. Rustfritt stål kontakter og festene anbefales på tre med oppbevaring nivåer høyere enn 0.21 konserveringsmidler per kubikk fot av tre.

Kjennetegner foretrukne arter

Tre kuttes kommersielt har en rekke ulike lag. De primære lagene, massetetthet og hjerte tre. Artene gir struktur til tre, og massetetthet transporterer sap i hele treet. Treslag med høyere mengder massetetthet anses bedre valg for press-behandlet trelast alternativer, som av konserveringsmidler lett trenge inn i materialet. Sørlige furu er det beste valget av disse høy-massetetthet innhold. Trær med høyere nivåer av artene kan brukes for press-behandlet prosessen, men de krever endringer hvilke konserveringsmiddel å oppnå tilstrekkelig gjennomtrenging.

Forholdsregler

Sagflisa fra press-behandlet tre kan være irriterende til nese, øyne og hud. Bruk en støv maske og øye beskyttelse. Samle sagmugg i en presenning når det er mulig, og kaste støv i spesielt merket beholdere på din lokale deponi. Press-behandlet tre ikke bli brent, med unntak av fagfolk. Press-behandlet tre bør ikke brukes for skjærebrett eller alle andre prosjekter som skal fungere som en matlaging overflate.