Sparsom blad vekst på en Gardenia

February 3

Sparsom blad vekst på en Gardenia

Gardenias (Gardenia jasminoides) er spesielt masete om deres habitat. Lære å identifisere problemer som oppstår i gardenia vekst er en pågående utfordring til gartnere som premiedobler duftende blomster. Sparsom blad veksten er et symptom på problemer. Begrense feltet ved å analysere hvert område separat. Eliminere problemer som ikke vedrører din gardenia, og du bør komme med en løsning - forhåpentligvis, for å oppmuntre anlegget å sette ut en mer frodig vekst av blader.

Sopp

Sopp er et vanlig problem med gardenias fordi de liker varme temperaturer og høy luftfuktighet. Men i motsetning til andre tropiske planter, unngå misting gardenia bladene. Keep anlegget suspendert på et brett av småstein og holde skuffen fylt med vann. Unngå wetting bladene, og gjør ikke over vann gardenia. Mest fungal problemer starter som en liten flekk som sprer og forårsaker bladene som frafalt. Over tid, vil anlegget se sparsom.

Nematoder

Nematoder er mikroskopiske, parasitic roundworms som lever på røttene av gardenias. Hvis du plantet din gardenia i kommersielle jord, er nematoder sjelden et problem. Symptomer inkluderer slippe blader og sparsom vekst. Når du løfter anlegget fra bakken, blir røttene hovne og vrient. Dessverre er det ingen kjemiske plantevernmidler for nematoder. Motstå deres utbruddet ved å legge masse organisk materiale i jord og kjøpe Rundormer-resistente varianter.

Ernæring

Ernæring er en viktig faktor i noen plante, spesielt de dyrkes i potter som gardenias. Tretten elementer er nødvendig for sunn vekst, og hvis noen av de store elementene mangler eller mangler i tilgjengelighet, planteveksten vil lide. Bruk en flytende gjødsel formulert for syre-elskende planter, og bruke det en gang i måneden mellom April og November når planten vokser mest.

Lys

Belysning er avgjørende for gardenias. Uten nok lys, selv med alle riktig næringsstoffer i jordsmonnet og ingen sykdom stede, veksten vil være leggy og blader lys farget. For den beste veksten, plante din gardenia i full sol eller der den kan motta bare lys skygge for et par timer.