Sørvest kjøttetende planter

November 27

Sørvest kjøttetende planter

I teater produksjon «Liten butikk av grusomhetene» forbruker en gigantisk mennesker. I virkeligheten finnes kjøttetende planter som spiser mindre livsformer, som insekter. Disse plantene trives vanligvis i områder som syrlig myrer, der næringsstoffer er knappe. Mange kjøttetende planter blomstre verden, og noen av dem kan bli funnet i Sørøst og southwestern regioner i USA

Sarracenia Alata

Sarracenia alata, eller mugge plante, bruker du en spennende knep for å fange insekter. Denne kjøttetende plante funnet langs Gulf Coastal ren og Sørøst Texas, og har en hul blad, behagelig farger og søte nektar. Insekter tiltrukket av anlegget krype inn i bladet, til slutt landing i en pool av fordøyelsesenzymer. De kan ikke flykte ut fordi små hårene på bladets overflate fange dem. Enzymer løses sakte insekt, som gir næring for anlegget.

Bladderwort

Akvatiske bladderwort planten vokser i mange stater, inkludert fjellområdene i New Mexico og Arizona. Bladderwort har en høyt spesialisert metode for å lure insekter til sin leir. Den har blærer som ligner rom. Ene enden av "rommet" inneholder en felle døren. Når et insekt børster mot døren, åpnes, slik at et insekt inn. Døren smeller lukket, fangst insekt i å bli fordøyd. En art av dette anlegget bor i små dammer og en på land. Land-bolig bladderwort setter sin blærer under jorden, hvor det fanger underjordiske insekter.

Sundew

Sundews er fargerike planter som fortære insekter. Mer enn 80 arter av anlegget finnes, inkludert unike hybrider. Sundew har tentakler klissete tips som inneholder fordøyelseskanal enzymer. Insekter som lander på tips er fanget. Tentakler brytes insekt og kvele det. Sundew absorberer da næringsstoffer fra insekt livløs kropp. Sundews kan bli funnet over hele verden, inkludert Texas.

Rosemary

Selv om det ikke er en innfødt av sørvest, er Rosemary en av de mest berømte kjøttetende plantene. Den vokser opprinnelig bare i Nord- og Sør-Carolina. Anlegget har to blader som inneholder stive hår. Skjemaet blader en åpning som ligner en munn, og noe som berører de sensitive hår fører lobes av bladene festes stengt. Dette skjer i mindre enn ett sekund. Hvis et lite insekt lander i fellen, oppløse fordøyelsessystemet saft i anlegget de myke, indre delene av insekt. Etter fem til 12 dager, Rosemary gjenåpner og venter for en annen måltid å ankomme.