Sør-California kysten Mango varianter

October 17

Sør-California kysten Mango varianter

Mango (Mangifera indica) er en av de mest dyrket tropiske fruktene i verden. Stor fruktene kommer i nyanser av oransje, rødt, gult og grønt, og kan dyrkes i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 11. De er vanligvis dyrket av hjem gartnere i California om spesifikke varianter er tilpasset kysten og innlandet. Mango høstes fra August til februar, avhengig av variasjon.

Tidlig

"Aloha" stammer fra Hawaii frø, men ble utviklet i San Diego. Den har store gule og røde frukter, og en åpen, spre vekst vane. Treet bærer ikke alltid sterkt, men dette avhenger av rootstock som det er podet. Det frukt i oktober og November.

"Fascell" er en kyst med mer syreholdig fruktsmak enn de fleste andre mango. Den har en stor gul frukt med rosa rødme, og treet vokser sakte i en åpen, spre skjemaet.

"Costa Rica" er en av de tidligste av alle varianter egnet for Southern California kysten. Det oppsto i East Los Angeles i 1980 og har liten grønn frukt gjennomsnitt ca 10 unser hver.

Midt i sesongen

"Doubikin" er en sørafrikansk variasjon som gjør det bra på kysten. Treet har en kompakt, avrundet vekst vane med stor frukt opptil 16 ounces i størrelse. Det er overført direkte fra frø, uten pode, og vokser sakte i begynnelsen, men bærer frukt bare to år etter planting frø.

"Macpherson" oppsto i den kystbyen Encinitas, California i 1944. Det har liten frukt med fine røde rødme på grønn og gul hud. Treet har en tett vekst vane og blir lav til bakken.

"Villasenor" stammer i Los Angeles i 1950 og er en dverg variasjon med et bredt, spre vekst vane. Grønn og gul frukt er mellomstore og har rosa rødme. Den modner i desember og januar i kystnære California.

Sen-sesongen varianter

"Gouveia" er en kyst med store, fiberless frukt modnes over en lengre periode sent i sesongen. Treet har en sterk oppreist vekst vane med frukt som kan være alt fra 10 til 20 ounces, snu lyse rødt når fullmoden.

"T1" myk svært sent på kysten, i januar og februar, og har en lav, wide-sprer vekst vane. Store fiber-mindre frukt har klassisk rød rødme grønn hud av kjent matbutikk mango. «T1» ble utviklet nær kysten i Vista, California.

"Pålitelige" oppsto i San Diego i 1966 og er et stort tre som produserer vanlige avlinger langs kysten. Frukten er gul med en rød rødme og variabel størrelse. Den har en usedvanlig lang modning perioden fra oktober til februar.

Sykdom

"Manila" er en tidlig modning kyst variasjon som er motstandsdyktig mot anthracnose, en fungal sykdommen som er et vanlig problem for mango. Manila er en dverg treet med små gule frukter og er en av de få vareties som frøplante vokst, snarere enn podet.

"Thomson" er mugg-resistente flere ulike kysten. Frukten er små og gule med en flat form, og har en lang modning sesongen fra September til November. Frukten av dette mangfoldet er mindre fibrøse hvis befruktning holdes til et minimum.

«Julie» er mange sykdom-motstandsdyktig som ble avlet spesielt for innendørs voksende, som er et alternativ for kyst gartnere til å gi varmen som er nødvendig for modning mango. Den vokser i beholdere er lett vedlikeholdt i en høyde av 6 fot eller mindre.