Sopp på eviggrønne busker

December 31

Sopp på eviggrønne busker

En busk som mister sine blader om høsten og vinteren er løvfellende. De som holder sine løvverk anses eviggrønne. Disse busker er verdsatt av hjem gartnere for å gi farge og tekstur hele året. Boxwood, holly og noen bartrær varianter er blant de oftest vokst i hjem landskapet. Enten bruke din busk som grunnlag plante eller gi personvern, og uansett hvor godt du bryr deg om det, kan det bli offer for en fungal sykdommen.

Typer sopp

Sooty mold er en vanlig sopp på både eviggrønne og løvfellende busker. Det ser ut som en svart støv på busks løv og kvister. Sooty mold er tiltrukket og næret av honeydew, produsert av flere typer insekter og andre skadedyr. Hvis for mye mold bygger opp på anlegget, kan det forstyrre fotosyntese. Annen sopp som angriper eviggrønne busker inkluderer stem rust, noe som favoriserer Berberis busk, og phytophthora rot råtne, som rammer én av de oftest vokst busker for hekker, boxwood.

Symptomer

Avgjøre hva feiler din busk er utfordrende. Mange fungal sykdommer etterligne andre problemer, som skadedyr infestations eller ugressmiddel skade. Sooty mold er lett å diagnostisere med svart, pulveraktig bevis igjen på busks løvverk. Men en boxwood med gule blader kan lide mangel på vann, ugressmiddel drift eller root råte. Leaf flekker er vanligvis en indikasjon på en soppinfeksjon som er symptomer på bare én side av busken.

Behandling

Det beste løpet av handlingen som skal utføres når du oppdager et problem med din busk er å sjekke først for et insekt angrep. Suge skadedyr, som bladlus, pakke ut saft fra busk, forårsaker gulfarging og leaf flekker. Når du arbeider med sotete mold, forhindrer bli kvitt bladlus soppen vokser. Hvis det er ingen skadedyr problem og den busken kulturelle kravene oppfylles, mistenke en soppinfeksjon. Kjøpe kommersielle soppmidler oppført for å administrere bestemte patogen som er infisere busk. Hvis du ikke klarer å bestemme patogen, ta en infisert blad eller stamme til fylkets samarbeidsvillig forlengelse office for diagnoser.

Forebygging

Årsakene til fungal infeksjoner varierer etter den patogene arter. Noen krever fuktighet for et bestemt tidspunkt å reprodusere. Andre, trives som pulveraktig mugg, i en tørketrommel miljø. Beskjæring busks interiør gjør at luften kan sirkulere bedre og kutter ned på mange soppinfeksjoner. Unngå vanning busk overhead, som med sprinklere. Vanning på jord nivå holder bladverket tørr og vanning sakte unngår spruting jord på planten. Hvis busk er plantet i plenen, vær forsiktig når du klippe rundt. Noen sopp bruk sår for å få innpass i busker. Unngå å bruke nitrogengjødsel sent i sesongen. Dette hindrer overflødig ny vekst, som noen fungal patogener trives på under kjøligere faller været.