Soner for Dianthus Carnation

February 12

Soner for Dianthus Carnation

Dianthus carnation, botanisk kalles Dianthus caryophyllus, har taggete, duftende blomster og frodig, blåaktig - eller gråaktig-grønn vegetasjon. Lenge betraktet som en bærebjelke i den klassiske hagen, er dianthus carnation også velegnet til rock hager og beholdere. En pålitelig bloomer fra mai til oktober, dette hardfør og sjarmerende anlegget kan produsere et oppkomme av farger. for ekstra visuelle har noen av dianthus' mange kultivarer mørkere sentre, bi-farger og striper. Når dyrket under riktige forhold og i sonen riktig hardførhet, trives dianthus med lite problemer.

Funksjoner

Avhengig av sorten, kan dianthus varierer i størrelse fra petite 6-tommers planter egnet for kanter for 36-tommers prøver passer til bruk som borekaks og bakgrunner i hager og dekorativ plantings. Ifølge University of Vermont forlengelsen faller dianthus inn i kategorien half-hardy ettårige som kan tåle lett frost. I varmt vær klima, kan dianthus selv overvintrer og oppfører seg som stauder. Blomster kan være enkle eller doble og kan vises i nyanser av rosa, crimson, rød, lavendel og hvitt. Dianthus nelliker er noen ganger referert til som "rosa", et navn som kommer ikke fra sin farge men fra karakteristiske frilled kantene av sine blomster, noe som gjør dem synes å ha blitt trimmet med pinking saks.

Hardførhet-soner

De fleste dianthus kultivarer trives i klimasoner 4 til 8; avhengig av variasjon, kan noen vokse i soner 3, 9 og 10. Klimasoner er kalibrert i henhold til den gjennomsnittlige lav vinteren temperaturen som forekommer i hvert sted. I sone 4, som inneholder deler av New York og Maine, samt nordstatene i Midtvesten og vest - slippe vintertemperaturer ikke rutinemessig under 20 grader Fahrenheit under null. Sone 4 er det nordligste cutoff punktet for mange dianthus nelliker, mens de fleste eksperter erklære sone 9 - ligger i deler i Florida, Texas, Arizona og California - å være den sørlige grensen av området i som de fleste dianthus kultivarer vil trives.

Care Tips

Dianthus trenger seks timer med full sol døgnet og gjør best i fruktbar, godt drenert, litt alkalisk jord. Ifølge Cornell University, dianthus nelliker krever tilstrekkelig luftsirkulasjon ved basen deres, og bør ikke være mulched. Mate dianthus nelliker hver seks å åtte ukens i vekstsesongen med en allsidig flytende gjødsel. Fjerner brukte blomster, kan du utløse et andre utbrudd av blomstrer i høst. Unngå overwatering; Dianthus er utsatt for sopp rot råtne, som angis av gulfarging og wilting løvverk.

Kultivarer

Dianthus sykdom, også kalt Sweet Williams, kan vokse til 24 tommer høyt. Med lange, grasiøs stammer og duftende blomster, er Sweet Williams ideell for kutting og visning. Ifølge "Blomst & Garden" magazine, Sweet Williams gjør sitt beste blomstrende i sitt andre år og er hardføre i soner 3 til 9. Kina rosa eller Dianthus chinensis, er mindre og spesielt egnet til beholderen vokser. De er hardføre i soner 2 til 9. Dianthus plumarius, en flerårig plante, danner i gresskledd klumper, noe som gir verket en gledelig, pjusket utseende. Ifølge Cornell University er mange varianter av dianthus plumarius hardføre i sonene 4 til 10; noen typer, men kan ikke være voksen nord for sone 5, mens andre robust eksemplarer kan blomstre selv i sone 3. Se planting guiden som følger med dianthus forsikre.