Sonar Spider frastøtende

June 22

Produsenter begynte å markedsføre ultralyd insekt pest kontroll enheter til forbrukere mellom midten ' 80s og ' 90s, delvis på grunn av helse- og miljømessige hensyn over bruken av syntetiske kjemiske plantevernmidler i og rundt hjemmet. Disse enhetene lover å bruke sonar-lignende teknologi for å skremme bort insekter, spider, små pattedyr og andre skadedyr med høye lyder. Vite viktig informasjon om effektiviteten av disse enhetene før du kjøper dem er viktig å bestemme om de er riktig plantevernmidler innstillingene for deg.

Ultralyd Spider kontroll

Ultralydutstyr enheter beregnet på administrere infestations av edderkopper og andre skadedyr er markedsført som naturlige alternativer til kjemiske plantevernmidler. Enhetene lover å bruke høyfrekvent lydbølger, de som er over området hørbar for menneskelige ører, men at mange andre dyr kan høre, å sjokkere og forstyrre uønskede skadedyr og tvinge dem til å forlate. Ultralydutstyr enheter går vanligvis i områder der skadedyr antas å være; enheten sender lyder i håp om at skadedyr vil søke andre områder, uten støy.

Effektiviteten

En rekke forskere støtter ikke disse enhetene. Barb Ogg, utvidelse pedagog på University of Nebraska-Lincoln, for eksempel skriver at "[t] Han konsensus av forskere som har faktisk undersøkt Ultralydutstyr enheter er produktene ikke effektivt slå tilbake eller eliminere skadedyr fra hjem." Leonard R. Askham i Washington State University ekko OGGs syn, å merke seg at "[m] ost insekter og dyr hører eller føler det samme spekter av frekvenser som vi gjør... [i] f lyder eller frekvens ikke bry oss, det er tvilsomt at det vil bry skadedyr. " Hvis noe, har undersøkelser indikert at Ultralydutstyr enheter har en midlertidig, på beste effekt, overbevisende skadedyr å forlate bare til de bli vant til lyden og håndtere det.

FTC kontrovers

Federal Trade Commission (FTC) belastet mange produsenter av ultralyd pest kontroll enheter med falsk reklame, hevder at produsentene gjort vitenskapelige hevder for effektiviteten av disse enhetene som ikke var bekreftet av faktiske vitenskap. En rekke brev sendt fra FTC produsenter rådet dem å revurdere sin annonsering hevder og eliminere de som ikke støttes av noen vitenskapelig dokumentasjon.

Andre hensyn

I avsluttende hennes Ultralydutstyr enheter for edderkopper og andre skadedyr, Ogg benytter gjengangeren adage at hvis noe er for godt til å være sant; Det er sannsynligvis. Forbrukere strømmet ultralyd pest styre enheter delvis chemophobia rundt bruk av kjemiske plantevernmidler og delvis den relative enkelheten av charging inne en ultralyd enhet til en stikkontakt og la enheten gjør pest kontrollere for deg. Andre pest metoder som sanitær, utestenging, fyllovertrykk og sporadisk bruk av kjemiske plantevernmidler er mer arbeidskrevende, men er også mer effektiv for kontrollerer edderkopper eller andre skadedyr som oppstår i og rundt hjemmet.