Somatiske hybridisering teknologi

August 6

Hybridisering teknologi innebærer kryssing av ulike planter å gi en ny variasjon som kombinerer funksjonene til begge de overordnede variantene. Konvensjonelle hybridisering teknikker involvere seksuell krysset av plantearter som deler et Fylogenetiske forhold. Nyere teknikk hybridisering innebærer fusjon av somatiske protoplasts isolert fra ulike planter å produsere en heterokaryon som senere vokser i mange hybrid. Denne nonsexual metode for genetisk kombinasjonen kalles somatisk hybridisering.

Protoplast isolasjon

Anlegget celler har en cellevegg som fungerer som en barriere for å hindre DNA overføring mellom celler. Fjerne denne cellevegg oppretter forhold til DNA overføring uten å forårsake cellen å miste sin levedyktighet. Celler som ha blitt avkledt av cellen vegg er kjent som protoplasts. Dannelsen av protoplasts innebærer bruk av enzymer som kan nedverdigende polysakkarider i cellen vegg; disse enzymene fordøye celleveggen til å gi protoplasts.

Protoplast Fusion

Når to varianter av protoplasts er plassert sammen i nærvær av en fusogen, de smelter sammen til å lage en heterokaryon. Fusogen kan være et kjemisk middel som løsninger av kalium klorid, natriumklorid, kalium nitrat, natrium nitrat, polyvinylalkohol eller polyetylenglykol; i noen tilfeller hende at fusogen en elektrisk strøm i stedet for et kjemisk middel. I motsetning til metoden kjemiske fusion medfører electrofusion prosessen ikke mobilnettet toksisitet. Heterokaryons inneholder kjerner i smeltet arter og vokse inn i celler som kan regenerere hele anlegget når riktig forhold er angitt.

Typer somatiske hybridisering

Avhengig av varianter som protoplasts er tegnet, kan somatiske hybridisering være intergeneric, interspesifikk eller intraspecific. Intergeneric hybridisering omfatter blanding av protoplasts fra plantearter tilhører forskjellige slekter. I interspesifikk hybridisering, er protoplasts fra forskjellige arter innen samme slekten smeltet. Intraspecific hybridisering innebærer hybridisering mellom protoplasts seksuelt inkompatible planter innenfor samme art.

Fordelene med somatiske hybridisering

Somatiske hybridisering bidrar utvikle nye varianter som har ønskelig egenskaper som insekt motstand, plantevernmidler og ugressmiddel, større avkastning kapasitet, store frukt og større konsentrasjon av aktive bestanddeler. Denne teknologien hjelper også utviklingen av fruktbare hybrider fra intergeneric og interspesifikk krysser mellom varianter som er seksuelt inkompatible.

Eksempler på somatiske hybridisering

Somatiske hybridisering teknikker har vært forsøkt med en viss suksess i potet Solanum tuberosum. Dette dyrket arter med lav insekt motstand er krysset med arter Solanum chacoense dvs insekt-resistent. Forskere også utviklet "Pomato" - en mellomting mellom en potet og en tomat - av intergeneric somatiske hybridisering. Andre eksempler er hybrider Nicotiana tabacum med Petunia hybrid og Atropa belladonna med Datura inoxia.