Som jordsmonnet er Best å vokse innendørs planter?

November 20

Når det gjelder potting planter, er skitt skitt, rett? Egentlig kan dette vanlig misforståelse resultere i dårlig helse og dårlig kvalitet på innendørs planter. Vite riktig type jord for anlegget, sammen med den riktige jordforbedring er nøkkelen til nydelig, sunn houseplants.

Sammensetningen av Potting jord

Alex X. Niemiera, førsteamanuensis for Virginia Kooperativ forlengelse, tilbyr en jord komposisjon primer for innendørs anlegg entusiaster. Niemiera identifiserer tre grunnleggende komponenter innendørs potting jord, inkludert vann, faste stoffer og tomrom eller luftrom. Premium potting jord beholder optimalt nivå vann og tomrom etter jord som er mettet og drenert. I en typisk jord finner du organisk stoff som gjødsel, torv moss å bevare fuktighet og perlite å skape plass. Siden hver plante har ulike vann og næringsstoffer krav, må du forstå anlegget før du velger den rette balansen.

Vite din plante

For bedre å forstå ideen om vann, ugyldige og solid balanse, ta kaktus anlegget som et eksempel. Kaktus elsker tørre føtter eller røtter, og tåler ikke våt jord. Den riktige blandingen av potting medium for kaktuser ville ikke inkluderer en overflod av torv moss. Som du kan forestille deg, møte ikke en standard type innendørs potting jord muligens behovene til hver huset anlegget. Hvis du velger å kjøpe en potting medium fra en forhandler, vil du ikke se en liste over den nøyaktige mengden vann eller tomrom i miksen. Mange potting medier er imidlertid oppført ved anlegget, som en African violet blanding eller en kaktus blanding. Prøving og feiling kan være den beste metoden for å oppdage din favoritt pålitelig jord merkene, siden prisen ikke garanterer nødvendigvis resultater. Du kan også blande din egen potting jord.

Blande din egen jord

University of Georgia samarbeidende forlengelsen skaffer oppskrifter for å blande din egen blanding av innendørs potting jord. Spørsmålet om jord pH er også reist av filtypen spesialister, som anbefaler et nivå mellom 5.0 og 6.5. To oppskrifter som kan hjelpe deg å tilpasse din jord er en plante blanding og en løvverk anlegget blanding. Kombiner en del hage leirjord, en del perlitt og en del torv moss som base for en plante blanding. Legge gjødsel superphosphate og kjøttbenmel per gallon av forberedt jord etter fabrikanten retningene. En løvverk anlegget blanding, kombinere en del hage leirjord til to deler torv moss. Legge til 2-3 oz kalkstein gjødsel for hver 4 gallons av jord. Du er ikke klar til potten plantene dine inntil du har sterilisert denne nye jord. For å fjerne mulig bakterier og sopp, spre forberedt jord blandingen i en bakervarer ark, tetning med folie og stek ved 200 grader c i 30 minutter, eller til en kjøtt Termometer leser 150-180 grader F. Beware at denne prosessen er en stinkende. Når jordsmonnet er avkjølt, legger du til en balansert 6-6-6 gjødsel av teskje per gallon, ifølge produsenten anbefalinger.