Solsikker tørk pent?

November 21

Når årlige solsikker (Helianthus annuus) nevnes, var det kom til sinnet høy, bred-blomster feltet avlingen vokst for flavorful, oljerike frø brukes som mat av personer i tillegg til dyreliv. Nå er dekorativ solsikker tilgjengelige i en rekke blomst og -typer som kan brukes som snittblomster. Begge typer solsikker tørr brønn; en type brukes som mat og annen type brukes i tørket blomsterdekorasjoner.

Høsting frø solsikker

Stor blomster solsikker oppsto som en nordamerikanske avling brukt i årtusener av indianerne. Årlige solsikker vokser raskt, med høye kultivarer vokser så høyt som 15 fot og produsere blomst oppsikt 12 inches tvers. Solsikker er moden og klar for innhøsting når ryggen av hodet på blomsten skifte fra grønt til gult og hodet på blomsten begynner å henge ned litt. På dette punktet, støttebladene som surround kronbladene vanligvis blir brune og ca 30 til 45 dager har gått siden solsikker begynte å blomstre.

Tørking blomst oppsikt

En måte å høste og tørr hodet på blomsten er å forlate en 2-tommen-lang stamme på hver og tørr hodet på blomsten opp ned i et tørt og godt ventilert sted som loftet, garasje eller skur. Et annet alternativ er å la hodet på blomsten på planter og dekke dem med gamle strømpebukse, en mesh produsere bag eller cheesecloth så fugler og andre dyr ikke spise frøene. Fjerne en blomst hode frø når på baksiden av blomsten blir brune. Et alternativ er å plassere hele, tørr blomst oppsikt på fuglen-fôring stasjoner og tillate fuglene å høste frøene.

Luft-tørking Ornamentals

Hvis du ønsker en uformell effekt, tørr dekorativ solsikker i små bunter som henger nedover. I denne metoden, kronbladene curl noe og stilkene bo rett. Solsikke hoder til tørkes i at måten skal høstes tidlig på en dag, men etter dugg tørker. Velg nylig åpnede solsikker med ingen ødelagt eller mangler kronblad. En luftig, tørr, skyggefulle området som en loftet, skur, gnist soveværelset eller garasjen kan brukes å tørke. Ordne strenger eller ledninger der de ikke bevise en fare i tørking plasseringen, fest flere blomst-hoder med en gummi band og henge bunt opp ned fra en streng eller tråd. Vanligvis tørr blomster på tre dager til tre uker, avhengig av størrelsen, hvor nært blomst hode bunter fordeles og klima.

Bruke Desiccants

En rekke desiccants eller tørking materialer, kan brukes å bevare solsikker. Tørking materialer inkluderer boraks, sand og kattunge søppel, også kjent som katten boksen filler. Selv om dyrere enn disse alternativene, silica gel gir tørket solsikker et utseende som ligner mest på det frisk solsikker i farge og form. Silica gel kan gjenbrukes gang etter gang.

Etter finne nylig åpnet, uskadet, tørr solsikker, kuttet hver blomst hode slik at den har en 2-tommen-lang stamme. Legge til en wire gjennom midten av alle blomstene slik at du kan koble en ledning stilk til de tørkede blomstene for å ordne dem.

Hvis du ønsker å bruke silica gel tørr solsikker, sette et lag av det i en grunne container og sette en solsikke i beholderen så flower's stammen slutten er nede og silica gel støtter flower's back. Flere solsikker kan plasseres i beholderen på samme måte. Forsiktig sile silica gel gradvis over hver blomst, fylle mellom hver petal så kronbladene støttes i flower's formen. Avhengig av størrelsen, blomster tar vanligvis to til sju dager å tørke i silica gel, og de må kontrolleres for tørrhet alle dagene. Når solsikker er tørr, forsiktig helle av silica gel og nøye snu solsikker, risting og trykke på baksiden av blomstene fjerne alle silica gel. Blomstene skal lagres i en lukket plast som er satt i et tørt, mørkt sted. Bruke blomster i ordninger, legge til en passende lengde av wire stamme ledningen i midten av hver blomst.