Solen & skyggen anlegget eksperiment

February 2

Solen & skyggen anlegget eksperiment

En av de mest grunnleggende botanikk eksperimentene består av å plassere tre planter i tre ulike steder: med ingen sollys, med delvis sollys og med direkte sollys. På slutten av eksperimentet, har anlegget plasseres i sollys vokst de. Et bedre eksperiment, men ville være å sette alle planter på ett sted å sørge for at sollys er den eneste uavhengige variabelen. Dette eksperimentet bruker forskjellige typer planter, siden noen planter trives i sollys mens andre vokser best i skyggen.

Materialer

Før du starter eksperimentet, samle seks tomme to liters flasker, et par saks, en hersker, noen potting jord, en rull med ost klut, maskeringstape, seks skum kopper og tre store plast-plater. Du må også kjøpe seks små planter, to hver av tre typer planter. God planter for dette eksperimentet inkluderer impatiens, begonier, dverg zinnias og marigolds.

Prosedyre

Skjær bunnen av brus flasker slik at de kan dekke planter. Skjær små, identiske rutene av nye nederst hver flaske slik at plantene vil ha tilgang til oksygen. Pole hullene i bunnen av hver kopp så vannet tappes. Sette en plante i hver kopp med noen potting jord. Plass hver kopp på en plate, og en brus flaske over hver plante.

Sjal tre flaskene--som inneholder ett av hver plante - i cheesecloth, mens andre er pakket.

Datainnspilling

Du bør registrere mer enn bare én type data i løpet av dette eksperimentet. Selvfølgelig bør du måle høyden på anlegget for å se hvor mye det faktisk vokste. I tillegg bør du imidlertid ta oppmerksom på hvor mange blomster hver plante har, hva fargen på anlegget blader (en mørkere grønn er vanligvis sunnere), hvor bred planten vokser og noen andre observasjoner du har.

Analysere resultatene

Når du ferdig med eksperimentet, kan du tegne noen av kvantifiserbare trekk, som plantehøyde, på et linjediagram å se hvordan veksten av ulike planter i forhold til hverandre. Dette vil hjelpe deg dele planter i to kategorier, planter som trives i direkte sollys og plantene som trives i skyggen. Du kan antyde derfra hvordan endringer i miljøet, for eksempel skogbranner eller logging vil påvirke hver av disse anleggene. Tross alt, endringer som fjerner trær skog mengden skygge i et område som i sin tur påvirker noen planter i området.