Snikende Jenny ugress

December 19

Et ugress er bare en plante som vokser hvor det ikke burde. Planter som snikende Jenny er verdsatt for sin evne til å raskt dekker store i tykke matter av tett løvverk. Men kan hva gjør anlegget populære også gjøre det en plage. Ustyrlige stilkene kan raskt spre, invadere nærliggende hagen tomter og ta rot der de er uønsket. Rutinemessig beskjæring og regelmessig vedlikehold, kan snikende Jenny kontrolleres.

Funksjoner

Snikende Jenny, eller moneywort, produserer store klynger av penny størrelse bladene som klamrer seg tett til lav vekst skyter. Nye stammer ta rot på leaf noder, trekke anlegget over bakken for å danne et tykt teppe av robust, grønt løv. Planter nå et gjennomsnitt på 4 til 8 inches i høyde og 24 inches i bredde. Snikende Jenny produserer en rekke delikate blomster i sen våren. Blomstrer falme etter et par ukens; men igjen de tilfeldige intervaller for varigheten av vekstsesongen. Snikende Jenny har tilpasset seg livet under en rekke forhold, overlevende fra en årstid til neste i hager som langt nord som sørlige Canada og så langt sør som sentrale Texas. Solid, bakkenært hugging anlegget kan fylle vanskelig steder som skyggefulle flekker eller myrlendte myr, med bunter av lyse.

Dyrking

Anlegget snikende Jenny våren, forlater 2 til 4 fot plass mellom frøplanter. Snikende Jenny vokser like bra i skyggen eller Søn men foretrekker fuktig våt jord og forgår når plassert på tørre steder. Når de har blitt satt i bakken, vann dem grundig og omgir dem med en 4-tommers lag mulch å holde konkurransedyktige ugress i sjakk. Bruk mulch våren til snikende Jenny plantene har vokst nok til å undertrykke ugress vekst uten hjelp.

Bruker

Snikende Jenny er en vann-kjærlig, skygge-tolerant plante; som sådan, er det nyttig for stabilisere banker langs bekker og elveleier eller hindre jorderosjon dammen kantene. Snikende Jenny gjør også en utmerket tillegg til Skyggelegg gardens og blomstrer når satt under trær, busker eller høye stauder. Den lyse grønt løv kombinerer godt med mørkere-farget blader eller spraglete planter som hostas og stramt, runde vekst vane legger tekstur kontrast når plassert ved siden av flyter, fjærlett planter som bregner.

Kontroll

Uten riktig veiledning, kan snikende Jenny lett bli invasiv og spredt over en hel plen. Plass en fysisk barriere, som murstein eller stein kanter, rundt snikende Jenny senger for å hindre spredning av planten. Bør stilkene migrerte forbi grensen og vandre i gården, bare klipp av uønskede vekst med en rekke hekksakser.