Små trær knyttet til plomme

February 4

Små trær knyttet til plomme

Plommer tilhører slekten Prunus, som er en del av rose eller Rosaceae-familien. Det er mer enn 400 arter og enda flere varianter og hybrider tilhører slekten. Mange av dem er små trær med dekorative og praktisk verdi.

Egenskaper

Generelt, har trær knyttet til plomme treet alternative bladene som er ofte taggete på kantene. Enkelt eller gruppert blomstene har fem kronblad stykket og kan være hvit eller nyanser av rosa eller rød. Fruktene er enkeltrom-seeded steinfrukter, botanisk kjent som "drupes."

Varianter

Små trær i Prunus slekten omfatter cherry plum (Prunus cerasifera); vanlige cherry laurel (Prunus laurocerasus), som kan være dyrket som en busk eller lite tre; Japansk aprikos (Prunus mume), en art med minst 250 navngitt varianter; og mindre variasjon japanske blomstrende kirsebær (Prunus serrulata).

Betraktninger

Populære medlemmer av slekten Prunus, spesielt fruktdannelsen skal skje arter som fersken og plomme, er ofte tilgjengelig i dverg-skjemaet. Noen er genetisk dverger, mens andre er podet prøver, med den øverste veksten av en normal størrelse treet podet på en dverg rootstock.