Små ormer på morbær

August 24

De lille ormen som skapningene på morbær er sannsynligvis frukt fly larver. Frukt fluer hjemsøke ofte thin-skinned frukt som morbær, bjørnebær, druer, bringebær og blåbær. De er spesielt tiltrukket av over-modne, råtnende frukt. Voksne kvinnelige frukt fluer kvad eggeskall inne frukt. Eggene klekkes innen tre dager, og Larvene vil modnes frukt i løpet av dager. Larvene kan leve i frukt som 13 dager inntak og mykgjørende frukt som den vokser.

Identifikasjon

Frukt fly gjennomgår mange transformasjoner i sin korte eksistens før den utvikler seg til en brunlig farge voksen, med røde øyne og transparent, fly-som vinger. Det begynner som en oval, hvite egg, ca 0,6 millimeter lange. Når klekket ut, danner bein, hodeløse, hvitt eller gjennomsiktig larver. Larvene, som er så mye 6 millimeter lange, er lett observerbare av det blotte øye. Disse ormen som skapninger er ofte observert i og rundt mulberry frukt før de blir brune, fotball-formet puppe.

Skade

Kvinnelige frukt fluer innskudd egg i slutten av sommeren, kort tid før innhøsting. Fly vil gjøre et hull størrelsen på pin drittsekk. Larvene begynner å mate på mulberry frukt fra innsiden som de klekkes. Dette akselererer frukt nedtoningen og kollaps. Foruten forurensende frukt med larver, gir liten frukt fly egg inngangspunkt en åpning for andre insekter og sykdomsfremkallende organismer.

Frukt løsninger

Det finnes noen debatt om hvorvidt det er lurt å spise morbær infisert av frukt fluer. Frysing frukt eller soaking det i kaldt vann vil drepe larvene, men deres døde skrotter forblir i frukt. Soaking frukt i saltvann trekker ut larvene og bringer dem til overflaten. Når Larvene er skummet, synes fleste hagearbeid fagfolk å vurdere frukt trygt, renovert og på alle måter spiselig. Noen gartnere, derimot, foreslår kaste frukt på grunn av mulig sekundære infeksjoner.

Anlegget løsninger

Slutt frukt fly syklusen. Fjern berørte frukt fra treet, sel i poser og plasser i sollys for et par uker å kvele umodne frukt fluer. Adresse voksne bruker protein agn og mannlige utslettelse agn. Noen lokker og insektmidler er effektive bare til å drepe mannlige frukt fluer. Disse mannlige utslettelse baits vil eliminere bare menn, men vil hindre fremtidige parring og egg produksjon. Protein agn teknikker bruke protein laget av gjær som agn for spot sprayet insektmiddel. For best resultat, kombinerer behandlinger og bruke en høy tetthet av agn stasjoner for å lokke skadedyr.