Små hage planlegging

July 23

Planlegging en liten hage er en smart måte å lære noen grunnleggende uten å bli altfor overveldet. Når du planlegger og utfører en liten hage, vil du har fått tillit, kunnskap og ferdigheter til å planlegge et større prosjekt eller utvide den lille hagen du har opprettet.

Plassering og Design

Planlegge plassering av din liten hage i et område som får mange daglig. Opprette et kart på et stykke millimeterpapir. Ved hjelp av en kvart tommen kvadrat for å replikere en fot, kan du enkelt tegne din nye hageområde. Hvis mulig, Legg baksiden av hagen din i Nord, som dette vil komme plantene dine med det mest tilgjengelige solskinnet. En praktisk liten hage størrelse kan være mellom 18 fot plassen. Imidlertid bruke 300-350 kvadrat foten i form som fungerer best i din hage. Bestemme om du vil vokse en tradisjonell hage, plante direkte på bakken, eller et hevet sengen hage (se ressurser).

Planter

Et viktig aspekt å vurdere med små hager er begrenset plass. Velg planter nøye. Kontroller at grønnsaker og urter du er de du liker og har brukt tidligere. Lag en liste og evaluere det før endelige beslutninger. Og husk, mange blomster kan være gunstig for grønnsaker og urter gjennom følgesvenn planting (se ressurser). Hvis du har plass, kan blomster legges rett i jord blant andre planter. Men kan de også være plantet i beholdere, som kan dra nytte av små kriker.

Kartlegging

Etter å velge planter, tilordner du dem på din millimeterpapir. Bestemme hvor hvert frø eller frøplante vil bli plassert. De høyeste plantene, for eksempel korn eller pole bønner, bør plantes på baksiden hagen eller north end. Mellomstore planter, tomater, kål og brokkoli, gå foran de høyere. Og endelig, den minste urter og grønnsaker, slik som reddik, løk og gulrøtter, plasseres på sørsiden. Dette systemet vil sikre at alle plantene får en optimal beløp med solskinn.

Tror ikke du har å plante en hel rad av en avling. Hvis din plante rader nord til Sør, plante baksiden av hver rad med høyere grønnsaker, middels de i sentrum og små ved sørenden av radene. Det viktigste aspektet av planlegging er der planter vil vokse, at de får mest mulig solskinn mulig. Som solen kommer fra øst, og setter i Vesten, vil du som liten skyggelegging som mulig. Hvis høy planter i den østlige enden av hagen, vil morgensolen skyggelegge andre planter. Det samme er sant hvis de høyere er på vestsiden, som ettermiddagssolen vil være skyggen av høye planter på vestsiden.