Små formell hage ideer

February 20

Formelle hager er fasjonable igjen. Denne hagen stil har en symmetrisk design, ofte basert på geometriske figurer som sirkler og firkanter. Den bruker avkuttet hekker og små kvadrater av plenen i stedet for å åpne felt og bølgende skyer av blomster. Fordi vanlige geometrien reflekterer de omkringliggende gatene og bygningene, er formelle hager spesielt egnet til hager ved siden av hus eller i byen.

Velg en dekor

I en liten hage er det viktigste målet å gå for en hovedavdeling bevirke. Fordi hele plassen kan sees i ett blikk, er alt i den på sentrum scene. Tenke på hagen som et enkelt rom i et hus, og gi den en innredning.Formell hage design, som pleier å bruke samme plante gjentatte ganger til å opprette en enkelt effekt, egner seg lett til denne enkelt-tema ideen. Gjenta samme busk for å danne en ensartet hekk, for eksempel er et klassisk formell hage element som bidrar til å organisere en hage.

Velg fokus

Gir hagen et sentralt sted å organisere plass og gjør det mer behagelig å være i. Hvis hagen din er lukket, gjør det innadvendte. Plasser noe iøynefallende (en skulptur, en fontene, et spesielt dramatiske lite tre) i sentrum eller på en vegg av hagen for å ta bort oppmerksomheten fra grensene, og holde alt annet lavmælte.En klassisk formell design som fungerer godt i en liten plass er den såkalte "paradise garden, som har røtter i gamle Persia. Denne utformingen deler en kvadrat tomt i kvartalene, med to veier krysset i midten. Et basseng, solur eller andre viktige focal objekter er plassert i midten. Kvartal senger kan være plantet med fire typer planter de samme, foret med hekker eller selv dekket i rydder.En gammel design med en moderne følelse er sjakkbrett hagen, som veksler rutene av rydder med av planter. Du kan bruke forskjellige urter eller blomster i hvert kvadrat.Hvis hagen har utsikt, gjøre dem fokus for hagen og la noen andre distraherende funksjoner. Ramme visningen med matchende planter, lede mot den med plankekledning eller sirkel visning spot med stein utleggere.En svært liten hage kan utformes for å tilby hyggelige utsikter fra huset windows, som et duket. Velg et objekt som er attraktive året rundt, som en urne, sette den der det lett kan sees fra windows og anlegg å sette den av, kanskje med symmetrisk plassert eviggrønne busker for å opprette en mørk bakgrunn.

Velge materialer

Bruke for mange ulike materialer som tre og stein og grus, eller for mange forskjellige farger og teksturer av planter, vil rotet opp liten plass. Begrense deg til en slags hardscaping og et fargevalg. Regelmessig formet materialer fungerer bedre i en formell hage: murstein føles mer formell enn skifer, for eksempel.Velge planter som ikke vil bli for stor for plassen eller som er mottakelig for beskjæring. Formelle hager pleier å bruke en begrenset fargepalett anleggstypene og gjenta dem for å lage et ensartet preg. Det er vanlig å fylle hele senger med samme plante. Arter med pen vekst mønstrene, i stedet for planter som lean og billow, har en mer formell se.I en liten plass, pass på busker med sterkt vannrett vekst mønstre som kan være ødelagt hvis du må beskjære dem for størrelse. Og klatring planter eller vinrankene kan skjule grenselinjer mens du tar opp mindre plass enn busker eller hekker--- men holde dem kuttet og ryddig i en formell hage.Siden du vil kunne ta plantene dine lett, tenke på å velge seg med behagelig teksturer (for eksempel fuzzy blader), mat (du kan spise bær) eller duft (scented blomster eller blader).På grunn av sin sterke struktur, formelle hager krever noen innledende planleggingen og trenger mer arbeid å få etablert. Men når de er på plass, vedlikehold er ofte ganske enkelt, noe som gjør dem ideelle for neophyte gartnere.