Slimete utflod fra en Sump pumpe

September 22

Slimete utflod fra en Sump pumpe

Hvis du har en slimete utflod fra sump pumpen, ha du sannsynligvis et problem med jern bakterier, som kalles også jern ocher, jern alger eller "de røde ting." Bakterier som lever på jern danne en klebrig, slimete, gelé-aktig innskudd i dreneringssystemet og godt. Lignende bakterier forårsake et problem med mangan eller svovel. Bakterien vokser raskt og er vanskelig å fjerne, spesielt når de tørker.

Skade

Jern bakterier forårsake ikke sykdom, men de kan korrodere rør og avløp utstyr hvis de vokser tykk nok. Biter av korrodert avløp breakaway og tette systemet. I tillegg kan bakterier gjøre drikkevann se rød eller brun og gi det en ubehagelig smak og lukt. Bakterier begrense ikke seg til sump pumpen enten; de kan finnes på innsiden av vanntanker, i toalett tank, på Klesvask maskinen skjermer og på endene av kraner.

Symptomer

I tillegg til den røde, grå, gul, svarte eller oransje-brun slimet, kan du se fet regnbuens farger på overflaten av vannet rundt sump pumpen. Du kan lukte en ubehagelig myrlendt eller kloakk-lignende lukt eller varsel rød eller appelsin flekker på kjeller gulvet eller på slutten av en pumpe utslipp.

Årsaker

Jern bakterier komme inn vannet ditt system på en rekke måter. De kan bli introdusert i vannet når dreneringssystemet installeres eller når sump pumpen er tatt ut for reparasjon eller service og lagt på bakken. Bakterier kan bli introdusert av forurenset verktøy eller når flom vann finner veien inn i systemet, rapporter "Vanntett" magazine.

Kontroll

Billig, langsiktig metoder for kontrollerer jern bakterier er få. Du kan bruke høytrykks vann spyling for å fjerne slim fra tette avløp, men hvis avløp sporene er smal, den spyling vannet kan ikke fjerne alt. Jet rengjøring er ikke så effektiv, når ocher aldre og blir hard.

Flushing dreneringssystemet med varmt vann vil også fjerne jern bakterier. Temperaturen må være mellom 140 og 160 grader Fahrenheit, som kan være et problem for noen systemer som ikke kan håndtere varmt vann over 140 grader. En annen vanskelighet med å kontrollere bakterier oppstår fordi mange dreneringssystemer ikke har nok tilgangsporter å tillate en entreprenør å spyle riktig.

Acid løsninger kan brukes til å oppløse jern, men syrer bør bli nøytralisert før de er utgitt i grunnvannet fordi de forurensninger. En annen problemet ligger i det faktum at de fleste sump liners også har hull som er for små. Innløp hull bør være mellom 5/8 og ¾ tomme, ifølge University of Florida.